*Nettavisen* Nyheter.

Truet husvert med bank

Illustrasjonsfoto Foto: Scanpix

Kvinnen (55) ble svært redd da hennes voldsdømte leietaker brølte til henne at han skulle knuse trynet hennes etter hun kastet ham ut.

Den 34-årige mannen ble dømt for truslene og flere andre grove voldsepisoder i Bergen tingrett forrige onsdag.

Betalte ikke leie
Den tidligere voldsdømte mannen hadde leid bolig av kvinnen på Askøy i en lenger periode. Men da han sluttet å betale husleie, ville hun ha ham ut av leiligheten. Det skulle vise seg å bli vanskeligere enn forventet. Han nektet å flytte og ville ikke hente ut tingene sine. Det anstrengte leieforholdet endte med at namsmannen måtte gripe inn og kaste den kriminelt belastede mannen ut.

Det fikk 34-åringen til å se rødt. Flere ganger oppsøkte han 55-åringen, noe som skremte henne. Det toppet seg i november 2004 da han stilte seg utenfor huset hennes og brølte at han skulle «knuse trynet hennes» hvis hun ikke åpnet døren og kom ut og snakket med ham. Livredd anmeldte kvinnen sin tidligere leietaker til politiet.

Banket opp med golfkølle
Mannen har 15 dommer på seg fra før, sist i februar 2005. I stor grad gjelder dommene trusler, narko og vold, så husvertinnen hadde all grunn til å frykte sin leietaker.

I retten erkjente han at historien til kvinnen var riktig. Han tilsto også de andre tiltalepunktene mot ham. Blant erkjente han at han, sammen med sin halvbror, banket opp en mann med en golfkølle.

- Alvorlig
«Retten ser alvorlig på den trussel tiltalte fremsatte mot sin tidligere husvert. Fornærmede hadde ved hjelp av namsmannen fått tiltalte lovlig utkastet fra en leilighet han ikke betalte leie for. Det kan overhodet ikke aksepteres at hun utsettes for trusler i etterkant.», heter det i dommen.

Dommerne mente forholdet kvalifiserte for fengselsstraff. Sammen med de andre forholdene ble han dømt til seks måneder ubetinget fengsel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.