RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truet med å klore ut politikvinnes øyne

Sist oppdatert:
Den 37 år gamle mannen likte dårlig insinuasjonen om at han var en dårlig trafikant. Nå er han dømt.

(iOslo.no) Da kvinnen insinuerte at 37-åringen hadde brutt både vikeplikt og fartsgrense, klikket det for ham.

Fikk fingeren
Det var 30. juni i fjor at en kvinnelig bilist i oslotrafikken ble avskåret av en sort Mercedes som ikke overholdt fartsgrensen. Da bilen passerte, holdt hun opp hendene for å markere sin misnøye. Føreren av den sorte Mercedes svarte med å vise henne fingeren, står det å lese i dommen fra Oslo tingrett.

Den kvinnelige føreren nådde igjen Mercedesen i neste lyskryss, og via sladrespeilet pekte hun mot eget hode med fingeren for å markere at dette var helt håpløs kjøring. Dette førte til at føreren av bilen foran «rev opp døra, buste ut og gikk med bestemte skritt mot henne. Hun så at føreren var en stor og kraftig mann, med aggressiv fremtoning».

«Jeg skal klore ut øynene dine»
Kvinnen rullet vinduet litt ned for å høre hva mannen hadde å si. Det var da hun fikk fremsatt de alvorlige truslene. Ifølge dommen skal mannen ha skreket til henne: «Har du et problem? Nei, hvis du har det, skal jeg dra deg ut av bilen og klore ut øya dine, din jævla hore».

Kvinnen jobber til daglig i politiet, og til tross for at hun ble svært skremt klarte hun å ta registreringsnummeret på mannens kjøretøy.

Innrømmer fingerbruk
Den 37 år gamle mannen innrømmer å ha overskredet fartsgrensen og å ha vist kvinnen fingeren, men nekter for å ha truet med å klore ut kvinnens øyne. Ifølge hans forklaring, som retten ikke satt sin lit til, skal han ha sagt «Er du tjukk i hue? Hva er det du driver med?».

Retten fant at det er hevet utover enhver rimelig tvil at 37-åringen forsettlig fremsatte trusler slik som nærmere er beskrevet i tiltalen, og at dette var trusler som var egnet til å fremkalle alvorlig frykt hos kvinnen.

Han er tidligere dømt for trusler, og ble i denne saken dømt til betinget fengsel i 30 dager, med to års prøvetid. I tillegg må mannen betale saksomkostninger og en bot på 5.000 kroner.

Les flere nyheter hos iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere