*Nettavisen* Nyheter.

Truet med å sprenge sprengere

Mannen var så lei av sprengingsarbeidet på Halhjem kai at han sendte e-post til byggefirmaet der han truet med å sprenge dem hvis de ikke holdt opp.

41-åringen fortalte politiet at e-posten var ment som en spøk, men retten skjønte ikke humoren og ga ham en saftig bot.

Smake egen medisin
I november i fjor hadde mannen fått nok av det stadige sprengningsarbeidet i forbindelse med at Halhjem kai skal utvides med et nytt fergeleie. Han tok kontakt med NCC Constructions for å be dem slutte, men ble avvist. Da tok mannen tastaturet fatt og sendte en e-post med trusler om sprengning.

«Har lagt ut miner på Halhjem for å stoppe gravearbeidet. Nå får dere smake deres egen medisin: Sprengning.» skrev han i e-posten som fikk ledelsen i anleggsfirmaet til å reagere. 41-åringen ble anmeldt for trusler, og arbeidet ved kaien stanset opp i en halv dag.

Ble ikke trodd
I avhør forklarte mannen at det hele var en spøk, men Bergen tingrett hadde ingen tro på den forklaringen og viste til at han framsto som klart argumenterende da han videre i e-posten la ut om hvorfor han mente arbeidet måtte stoppes.

In absentia ble han dømt til å betale en bot på 4000 kroner. Dessuten ble pc'en hans inndratt til fordel for statskassen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.