Gå til sidens hovedinnhold

Truet med tvangsmulkt, nå får de likevel bli på Myren

Bundefjorden Seilforening får fortsette jolleaktiviteten på Myren. Plan- og bygningsetaten ga sitt klare ja sist uke.

MALMØYA: Et jubelbrøl runget gjennom kontorlokalet til Erik Kristiansen da beskjeden kom i påskeuken.

– Endelig er denne tunge prosessen over. Endelig kan vi fokusere på seiling istedenfor papirer, sier foreningens leder.

I to år har han kjempet for å få godkjent at båtstativ, tørkebod til seil og utstyrscontainer skal bli stående på Myren. Helt nødvendige installasjoner for å drive jolleseiling på området.

– Vi var ikke klar over at det måtte søkes om tillatelse til å sette opp disse tingene. Da Plan- og bygningsetaten kom på inspeksjon, endte det med et vedtak om fjerning av installasjonene med tvangsmulkt, sier Kristiansen.

– Heldigvis kom vi til enighet om at vi kunne søke om tillatelse i etterkant. Søknaden vår ble levert inn i november. Og nå har vi altså fått et klart ja til at alt kan bli stående slik det er i dag, legger han til.

LES SAKEN HER: Seilere i motvind

En tøff tid

Kristiansen forteller at det har blåst hardt rundt jolleaktiviteten på Myren de siste årene. Mange særinteresser, både blant politikere og naboer, har ønsket at BSF finner et annet sted å bedrive jolleseiling fra.

– Det er synd at ressurssterke personer nesten har klart å ødelegge et tilbud til barn og unge som vil seile optimist- og europajolle i Oslo øst, sier han.

LES SAKEN HER: Ikke lenger "adgang forbudt"

God støtte

Nå ønsker han bare å se fremover, og håper ingen påklager vedtaket. Klagefristen er tre uker.

– Jeg synes Plan- og bygningsetatens vedtak er veldig godt argumentert, og jeg mener de berørte partene må innse at saken er endelig ettersom vi har både Plan- og bygningsetaten, Fylkesmannen, Bymiljøetaten og bydelsutvalget i ryggen, sier Kristiansen.

Han innrømmer at den støtten har vært alfa og omega gjennom hele prosessen.

– Vi har jobbet dag og natt for å få bli på Myren. Etter totalt 120 saksdokumenter er det godt å konstatere at denne «bagatellsaken» endte i vår favør.

LES OGSÅ: Strandsonen tilhører alle (debattinnlegg)

Det eneste som nå gjenstår er å lage en avtale med Bymiljøetaten.

– Den ønsker en mer formell leieavtale med oss. Vi er i god dialog og regner med at det er en ren formalitet. Bymiljøetaten ønsker å ha oss her, og den ser at vi gjør en positiv jobb for barn og unge, sier Kristiansen.

Ny sesong

Bundefjorden Seilforening har drevet barne- og ungdomsseiling på Myren siden 1970. Rundt 50 jolleseilere og 120 barn på aktivitetsuke bruker området hver sommer.

– I løpet av fire uker er det fullt kjør her. Allerede mandag 8. april starter vi opp med nybegynnerkurs. Jeg gleder meg til å bruke tankene utelukkende på seiling, sier Kristiansen.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen