RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truet til seg gjeld med pistol

Retten karakteriserte innkrevingen av gjelden som torpedovirksomhet.

(iBergen.no) To menn ble mandag dømt for ugjerningen i Bergen tingerett.

Pistol mot øyet
Det var i mars 2006 at skyldneren ikke møtte opp som avtalt for å betale gjelden til en 32 år gammel bergenser. Sammen med kameraten (33) oppsøkte de da mannens bolig i håp om å få de 7000 kronene 32-åringen hadde utestående.

I leiligheten til offeret startet etterhvert en krangel om hvordan pengene skulle skaffes til veie. Men krangelen utartet seg til vold og tvang da 33-åringen trakk en replika-pistol opp av lommen og plasserte den i øyet til offeret. Mens de to forlangte pengene truet de med å skyte offeret i hånden, samt å klippe av ham fingre.

- Livredd og helt skjelven
Da 33-åringen løftet opp en oljeovn og sto klar til å kaste den mot mannen, benyttet han anledningen til å selv gå til angrep. Etter et basketak klarte han å flykte ut fra leiligheten. Skjelven kontaktet han politiet.

De to kameratene forklarte seg langt på vei likelydende med offeret, men ingen av dem erkjente straffskyld for forholdet i retten.

Dommerne mente handlingen kunne sidestilles med torpedovirksomhet og har klare likehetstrekk med ran.

- Samfunnsskadelig
«Denne formen for kriminalitet er meget samfunnsskadelig (...) og tungtveiende allmennpreventive hensyn tilsier at det må reageres strengt overfor denne form for kriminalitet.(...) Retten anser truslene for å være meget alvorlige, og åpenbart egnet til å skape stor frykt.» skriver retten om saken.

Begge mennene er tidligere straffedømt, men bare 32-åringen ble dømt til fengselsstraff. Han fikk sju måneders ubetinget fengsel, mens kameraten soner straffen i 330 timer samfunnstjeneste.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere