*Nettavisen* Nyheter.

Truls Fyhn er død

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz (SCANPIX)

Politimesteren i Tromsø døde søndag formiddag.

25.12.11 15:59

Politimester Truls Fyhn døde i formiddag. Han sovnet stille inn ved Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø etter en tids sykeleie, skriver politiet i en pressemelding.

Politidistriktet har mottatt meldingen med dyp sorg, og våre tanker går nå til hans familie.

Han ble 66 år gammel.

Fyhn var kjent som en politimester som ikke var redd for å ta debatten. Dette viste han gjennom flere saker i media.

Fyhn ble sykmeldt i midten av oktober. Politiinspektør Einar Sparboe Lysnes har i perioden vært konstituert politimester, skriver Nordlys.

Sjef og venn
1. juledag måtte Lysnes utrføre det tunge oppdraget å varsle ansatte på politikammeret og offentlige instanser om Fyhns død.

- Det er tungt. Vi har ikke bare mistet en avholdt og høyt respektert sjef. Svært mange på kammeret har også mistet en nær venn, sier en tydelig preget Sparboe Lysnes.

Selv har han vært ansatt i Troms politidistrikt siden 1996.De siste årene har politiinspketøren vært politimesterens faste stedsfortreder.

Årets tromsøværing
Lille julaften stilte Sparboe Lysnes opp for å ta imot en utmerkelse på vegne av sjefen. Avisa iTromsø har kåret Truls Fyhn til Årets tromsøværing.

- Det var sterkt. Jeg rakk ikke selv å snakke med Fyhn om dette. Men jeg vet at han fikk det med seg, og at han satte veldig stor pris på det.

Sparboe Lysnes beskriver Truls Fyhn som en sjef de ansatte i politidistriktet var stolte av å jobbe under.

- Han var svært kunnskapsrik og høyt respektert i vide kretser, en politimester med standpunkter og meninger det ble lyttet til i hele politi-Norge. Fyhn var som kjent ikke redd for å si ifra. Samtidig var han en svært lojal sjef.

Les flere saker fra Nordlys her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.