RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
President Donald Trump på scenen i Nashville onsdag.
President Donald Trump på scenen i Nashville onsdag. Foto: Mark Humphrey (AP / NTB scanpix)

Trump: - Et feilgrep uten sidestykke

Sist oppdatert:
President Donald Trump kritiserer Hawaiis midlertidige forføyning mot innreiseforbudet i harde ordelag. Han lover å ta saken helt til høyesterett om nødvendig.

- Vi snakker om vår nasjons sikkerhet, tryggheten og sikkerheten for vårt folk, sier han etter at hans innreiseforbud til USA onsdag ble stoppet for andre gang. Trump mener den første presidentordren aldri skulle blitt satt til side.

- Denne dommen gjør at vi fremstår som svake, sier han og kaller avgjørelsen et juridisk feilgrep uten sidestykke.

Til en jublende folkemengde på et politisk massemøte i Nashville i Tennessee sier han at han vil ta saken så langt som nødvendig, inkludert helt opp til høyesterett.

- Vi kommer til å vinne, sier han.

Det var den føderale dommeren Derrick Watson på Hawaii som stoppet den nye presidentordren kun timer før innreiseforbudet skulle tre i kraft midnatt natt til torsdag. Han sier at delstaten mest sannsynlig har rett i at ordren strider mot grunnloven når det kommer til religiøs diskriminering. I USAs rettssystem kan en føderal dommer stoppe hele eller deler av presidentordre for hele landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere