NEW YORK (Nettavisen): En av Trumps fremste allierte, Roger Stone, advarer nå om at Donald Trump må forberede seg på å bli tiltalt i løpet av en av de neste ukene.

Stone tror en tiltale mot Trump for enten skattesvindel eller banksvindel er like rundt hjørnet.

Les også: Trump: - Ikke ta meg, ta Melania!

- Jeg vil bli sjokkert

- Jeg vil bli sjokkert om de ikke snart kommer med en fabrikkert tiltale for banksvindel eller skattesvindel mot president Trump fra statsadvokat Cyrus Vance Jr. på Manhattan, sier Stone til den høyrevridde nettsiden InfoWars.

Stone anklager også statsadvokaten for å finkjemme alt for å finne en kriminell handling begått av Trump.

- Hvis de velger å gå etter presidenten med disse fabrikkerte anklagene, så vil det bare bekrefte at dette er en partisk heksejakt, sier Stone, ifølge Insider.

- Skammelig etterforskning av Trump

Roger Stone er en kontroversiell figur i USA og er tidligere dømt til fengsel i forbindelse med etterforskningen av Russlands påvirkning av valget i 2016. Stone ble derimot benådet av Trump like før han gikk av som president i januar i år.

Les også: Knuser Trump: Har ikke skjedd USAs president på 75 år

Stone hevder tiltalen mot Trump trolig vil komme etter at den omstridte opptellingen av stemmer i Maricopa County i Arizona er over. Her driver et privat firma en ny opptelling av 2,1 millioner stemmer i fylket, drevet frem av republikanere som har sådd tvil om valgresultatet i staten.

Les også: Kinas «flaggermuskvinne» advarer om at koronaviruset bare er «toppen av isfjellet»

- Ikke bli overrasket om annonseringen kommer samtidig med at vi får vite sannheten om Maricopa County, Arizona. Ikke bli overrasket, for jeg ser det komme, sier Stone.

Han betegner også etterforskingen som Vance driver mot Trump som «skammelig».

Innkaller storjury

I forrige uke ble det klart at statsadvokaten og påtalemyndigheten i New York innkaller en såkalt storjury som ventes å beslutte om Trump skal tiltales.

Les også: Hun har fortalt om nakenbildene til Donald Trump - nå vil hun fortelle etterforskerne absolutt alt

Beslutningen tyder på at statsadvokat Vance kan ha funnet bevis for en kriminell handling, enten begått av Trump eller noen nær Trump, skriver Washington Post.

Storjuryen skal samles tre ganger i uken de neste seks månedene, ifølge avisen, som siterer to ikke navngitte personer med kjennskap til saken. Juryen skal også gå gjennom flere saker som ikke er knyttet til Trump, skriver NTB.

Les mer: Slik girer de opp i jakten på å felle Trump

Trump: - Den største heksejakten

I etterkant sendte Trump ut en kommentar der han avviser etterforskningen og omtaler den som «utelukkende politisk». Vance er demokrat.

Trump hevder også at saken «er en fortsettelse på den største heksejakten i USAs historie».

– Det har aldri tatt slutt. Ingen annen president i historien har måttet holde ut med det jeg har måttet tåle, sier Trump.