Trump anklager New York Times for forræderi

HARDT UT MOT AVIS: USA skal ifølge artikkelen i The New York Times blant annet ha plantet en datakode inne i det russiske strømnettet. Trump reagerer kraftig på nyhetsartikkelen.

HARDT UT MOT AVIS: USA skal ifølge artikkelen i The New York Times blant annet ha plantet en datakode inne i det russiske strømnettet. Trump reagerer kraftig på nyhetsartikkelen. Foto: Alex Brandon (AP)

USAs president Donald Trump raser mot avisen New York Times i forbindelse med en artikkel om eventuell sabotasje mot Russlands strømnett.

17.06.19 07:58

Som svar på den angivelige russiske innblandingen i det amerikanske valget, øker Pentagon satsingen på cyberkrigføring mot Russland, meldte New York Times på lørdag.

Saken baserer seg på intervjuer av ikke navngitte tjenestemenn og strekker seg tre måneder tilbake i tid. USA skal ifølge artikkelen blant annet ha plantet en datakode inne i det russiske strømnettet.

Trump reagerer kraftig på nyhetsartikkelen.

– Dette er faktisk forræderi av en avis, som en gang var stor, som er desperat etter en sak, skriver Trump på Twitter.

- Dette er faktisk forræderi av en avis, skrev USAs president Donald Trump på Twitter søndag om The New York Times. Foto: Faksimile

Avisen betegner på sin side Trumps anklager som farlige og sier at tjenestemennene som inngår i saken, ble informert om den på forhånd. Det skal ikke ha blitt reist noen spørsmål om sikkerheten.

To ansatte i Pentagon sier at de tror at Trump ikke ble orientert om detaljene i prosjektet med å plante et spionprogram inne i det russiske nettet. Årsaken skal ha vært tvil om presidentens reaksjon og frykt for at han skulle komme til å stanse prosjektet.

Pentagon skal også ha fryktet at Trump kunne ha kommet til å røpe programmet i sine samtaler med utenlandske myndigheter, slik han gjorde i 2017 da han røpet sensitive operasjoner USA styrte i Syria da han møtte den russiske utenriksministeren

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.