NEW YORK (Nettavisen): - Dette er ikke bare en vanlig tabbe, sier Donald Trump.

Demokraten Joe Biden har på nytt forsnakket seg, og det skaper igjen overskrifter i USA.

I forbindelse med et TV-intervju på torsdag, uttalte Biden at 120 millioner mennesker nå var døde av koronaviruset, selv om det riktige tallet er at 124.000 amerikanere nå er døde av viruset.

Les også: Ny måling viser knockout i president-duellen mellom Trump og Biden

- Ydmykende dumt

På fredag er president Donald Trump ute og kritiserer både Biden og media etter tabben.

- Hvis jeg noen gang hadde sagt noe så ydmykende dumt, så hadde Fake News Media kommet etter meg for å hevne seg. Dette er noe annet enn en vanlig tabbe. Hvorfor skriver ikke media om dette, skriver Trump på Twitter på fredag.

Les også: New York Times: - Sverige er en pariastat

- Unødvendig. Nå har vi 120 millioner som er døde av koronaviruset, sier Biden i klippet som Trump har delt på Twitter.

Les også: Ny, dyster rekord - velger å stanse gjenåpningen

Presidenten ble først gjort oppmerksom på tabben til Biden, da han ble intervjuet av Fox-verten Sean Hannity torsdag kveld.

- Det er ikke lov til å gjøre slike feil. Dette er seriøse saker, sier Trump om Biden, som han hele tiden kaller «Søvnige Joe».

Les også: Nye påstander om Melania Trump i ny bok

- Du vet, det er fantastisk å kunne si, «Oii, jeg beklager», eller «Dette var ikke bra». Men vi snakker her om det å bli president i USA, og det er bare ikke akseptabelt, sier Trump om tall-tabben til Biden.

Les også: Joe Biden etter nok en tabbe: - Jeg har ikke gått fra vettet

Presidentkampanjen til Trump går også til angrep på Biden.

- Joe Biden er veldig forvirret. Han hevder feilaktig at 120 millioner amerikanere (mer enn en tredjedel av landet) er døde av koronaviruset. Dette skjer etter at han tidligere har hevdet at 150 millioner amerikanere er døde som en følge av våpenbruk. Noe er alvorlig galt, folkens, skriver de på Twitter.

Les også: Trump: - Blir vår tids største skandale

Trump-kampanjen har også laget egen «tabbevideo» med Joe Biden. Se den her:

Biden stemplet 48 millioner amerikanere

Joe Biden fikk også kritikk, etter at han nylig stemplet 48 millioner amerikanere som «ikke så veldig bra folk».

Les mer: Biden stempler 48 millioner amerikanere som «ikke så veldig bra folk»

Joe Biden leder stort på Trump i de siste meningsmålingene, og Trump taper nå også oppslutning i de seks vippestatene som i 2016 ga ham seieren over Hillary Clinton i 2016.

Les mer: Ny måling viser knockout i president-duellen mellom Trump og Biden

Gjenoppretter nedlagt korona-krisegruppe

Visepresident Mike Pence gjenopprettet fredag Det hvite hus' korona-krisegruppe etter at den har vært inaktiv i nesten to måneder, melder NTB.

– Vi har gjort fantastisk fremgang, sa Pence, og viste til det han kalte trygg og ansvarlig gjenåpning i alle delstater og territorier. Men ny smitteøkning, spesielt i sør, gjør at president Donald Trump har beordret at korona-krisegruppen skal gjenopprettes, uttalte Pence ifølge BBC.

Torsdag registrerte USA rekordhøye 40.000 nye smittetilfeller.

I begynnelsen av mai sa Pence at USA snart ikke ville ha behov for gruppen på grunn av «den enorme fremgangen» landet har hatt i kampen mot koronaviruset.

I Florida ble det på fredag lagt ned forbud mot inntak av alkoholholdige drikker på barer etter nærmere 9.000 nye smittetilfeller på ett døgn, skriver NTB:

Torsdag ble det registrert rekordhøye 8.942 nye smittetilfeller, langt høyere enn rekorden som ble satt dagen før med 5.500 tilfeller.

På en uke er det registrert 24.000 nye smittetilfeller i delstaten, en femdel av de totalt 111.700 tilfellene som er påvist siden 1. mars, ifølge NTB. Dødstallet på 3.327 ble sist oppdatert torsdag.

Les også: Turistmagnet vil betale halvparten av flybilletten din om du kommer dit på ferie