Gå til sidens hovedinnhold

Trump beskylder Obama og Clinton for å ha «grunnlagt» IS

Presidentkandidat Donald Trump beskylder Barack Obama og Hillary Clinton, for å «grunnlagt» ekstremistgruppen IS.

Washington (NTB-AFP-Nettavisen): På et valgkampmøte i Fort Lauderdale i Florida onsdag, hevdet Trump at jihadistgruppen hedrer president Barack Obama.

I talen sa Trump at Obama, i forsøket på å rydde opp i Syria og Irak, hadde dannet grunnlaget for ISIS.

Les også: Tidligere CIA-agent utfordrer Trump i valget
Les også: Carl I. Hagen heier på Trump

- Vi slapp løs raseriet over hele Midtøsten. Obama gikk inn, og vanligvis ønsker man å rydde opp men han skapte bare mer kaos. Så kom Hillary med Libya ... så trist. Faktum er, i mange tilfeller, så hedrer de president Obama. ISIS hedrer president Obama. Han er grunnleggeren av ISIS. Han er grunnlegger, og jeg vil hevde at medgrunnleggeren var kriminelle Hillary Clinton, sa Trump.

I talen brukte Trump også mellomnavnet til Obama - «Hussein» - et navn som gjerne blir brukt av personer som ønsker å antyde at Obama egentlig er muslim, skriver ABC News.

Flere ganger gjentok han denne påstanden, før han også dro inn Hillary Clinton som medgrunnlegger. Dette til jubel og applaus fra publikum.

Beskyldningene går inn i rekken av Trumps mange kontroversielle uttalelser, som har fått flere til å tvile på presidentkandidaten. Tirsdag sa han at våpentilhengere kan hindre Clinton i å utnevne nye høyesterettsdommere hvis hun blir president – en uttalelse enkelte tolket som en oppfordring til vold mot Demokratenes presidentkandidat.

Les også: Sterke reaksjoner på ny Trump-uttalelse

Kommentarer til denne saken