RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trump-demonstrasjon i USA

Hundrevis av demonstranter møtte opp på Manhattan i New York torsdag for å ta avstand fra Donald Trumps uttalelser om muslimer.
Hundrevis av demonstranter møtte opp på Manhattan i New York torsdag for å ta avstand fra Donald Trumps uttalelser om muslimer. Foto: Carlo Allegri (REUTERS)
Sist oppdatert:
Hundrevis av aktivister demonstrerte utenfor Donald Trumps hotell i New York by for å vise avsky mot hans forslag om å nekte muslimer innreise til USA.

– Vi ber ikke om fordeler, men grunnleggende respekt og verdighet som vi alle fortjener i USA, sa Linda Sarsour fra Arab American Association of New York under demonstrasjonen torsdag.

Aktivistene mener at Trump heller bensin på bålet og hisser til islamhat. En ung muslimsk jente, Amira Kariem på 16 år, sier at hennes far ikke lenger lar henne bruke hijab.

Noen av demonstrantene påpekte likevel at mens Trumps uttalelser er tydelige, er ikke meningsinnholdet fundamentalt forskjellig fra den restriktive flyktningpolitikken andre politikere står for.

Mens demonstranter ropte slagord som “Dump Trump» og “Flyktninger velkommen», sto en ensom sjel litt i utkanten av demonstrasjonen med to plakater der det sto “Vi vil ha Trump» og “Ingen flere syrere».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere