NEW YORK (Nettavisen): Onsdag morgen uttalte Vladimir Putin at han er villig til å bruke alle tilgjengelige midler til å forsvare russiske territorier samtidig som han anklaget Vesten for å ville «svekke, splitte og i siste instans ødelegge vårt land».

– Når vårt lands territorielle integritet er truet, vil vi helt klart bruke alle midler vi har til å beskytte Russland og vårt folk. Dette er ingen bløff, sa Putin.

Les også: Tordner mot Putin: – Dette bør få blodet til å fryse i årene deres

USA tar president Vladimir Putins uansvarlig uttalelser om atomvåpen på alvor, og nå er også Donald Trump ute og kommenterer uttalelsene fra Putin.

- President Putin i Russland truet nå med å benytte seg av atomvåpen, han sier «dette er ingen bløff». Konflikten i Ukraina skulle aldri ha skjedd, og ville aldri ha funnet sted om jeg var president. Men som jeg har sagt ganske lenge nå, så kan dette nå ende opp med å bli tredje verdenskrig, skriver Trump på Truth Social.

Les også: Trump rasende etter nye opplysninger: Krever å bli gjeninnsatt

Tar atomtrussel på alvor

USA har kommet med uttalelser på onsdag som viser at de tar president Vladimir Putins uansvarlig uttalelser om atomvåpen på alvor.

– Det er uansvarlig retorikk å snakke om atommakt på den måten. Men det er ikke atypisk for hvordan han har snakket de siste sju månedene, og vi tar det veldig alvorlig, sier John Kirby, talsperson for sikkerhetsrådet i Det hvite hus, til TV-kanalen ABC.

Les: Dette er oljefondsjefens råd til folk som har ekstra penger

Uttalelsen kom etter en tale onsdag morgen der Putin sa at han er villig til å bruke alle tilgjengelige midler til å forsvare russiske territorier samtidig som han anklaget Vesten for å ville «svekke, splitte og i siste instans ødelegge vårt land».

– Når vårt lands territorielle integritet er truet, vil vi helt klart bruke alle midler vi har til å beskytte Russland og vårt folk. Dette er ingen bløff, sa Putin.

Les også: Myndighetene i New York saksøker Donald Trump

I sin tale til FN på onsdag advarte president Biden om bruken av atomvåpen.

– Russland har skamløst brutt reglene i FN-pakten, og president Putin kom med atomtrusler mot Europa så sent som i dag, sa president Biden blant annet i sin tale.

- En atomkrig kan aldri vinnes og bør aldri utkjempes, advarte Biden.

– Farlig og hensynsløs atomretorikk

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg reagerer også på atomtruslene Putin retter mot vesten.

– Det er farlig og hensynsløs atomretorikk, sier Stoltenberg.

Selv har Nato økt beredskapen, men til Reuters forteller Nato-sjefen at de foreløpig ikke har sett endringer i Russlands atomberedskap.

– Atomkrig bør aldri kjempes. Nato vil sørge for at det ikke er noen misforståelser rundt bruk av atomvåpen, slår Stoltenberg fast.