NEW YORK (Nettavisen): Advokaten Michael Sussman, som tidligere var advokat for Hillary Clinton under hennes valgkamp, er frifunnet for å ha løyet til FBI, melder CNN.

Frifinnelsen i retten i Washington, DC, er et stort nederlag for statsadvokat John Durham som driver etterforskning av Trumps Russlands-forbindelser.

Les også: Mener president Biden bør gå av: - Han er usammenhengende, borte vekk og forvirret

- Løy til FBI

Sussmann sto tiltalt for i et tilfelle å ha løyet til FBI, og statsadvokat Durham hevdet Sussmann forklarte seg falskt da han hevdet at han ikke representerte en klient da han bare to måneder før presidentvalget ga FBI informasjon om at det var en «hemmelig kommunikasjonskanal» mellom Trump Organization og den russiske banken Alfa Bank.

Les hele tiltalen her.

Durham hevdet at advokaten Sussmann jobbet på vegne av minst to klienter, Clinton-kampanjen og et teknologiselskap, da han formidlet disse anklagene til FBI.

Les også: «Donald Trump ble urinert på av prostituerte i Moskva»: Nå har spion-saken tatt en svært dramatisk vending

Opplysningene som kom frem under etterforskningen av saken, var en direkte følge av at daværende justisminister William Barr i 2019 håndplukket statsadvokat John H. Durham og ba ham om å lede en separat gransking av FBI-granskingen av Russlands innblanding i presidentvalgkampen.

Les også: Donald Trump-sjokk i oppsiktsvekkende ny måling

FBI-granskningen, som ble ledet av spesialetterforsker Robert Mueller, kom til at Donald Trumps valgkampanje fikk hjelp av Russland til å vinne valget i 2016, men fant ikke tilstrekkelige bevis for at Trump selv var involvert.

Trump: - En skandale

Donald Trump har tidligere beskyldt Demokratene og Hillary Clinton for å ha spionert på ham, og har uttalt at de ansvarlige burde blitt ilagt dødsstraff.

I forbindelse med etterforskningen til statsadvokat John Durham har den tidligere presidenten hevdet at det har blitt lagt frem «et udiskutabelt bevis på at min kampanje og presidentskap ble spionert på av operatører som ble betalt av Hillary Clinton-kampanjen».

Les også: Trump sjokkerer om borgerkrig og atomkrig

- Dette er en skandale som er mye større i bredde og omfang enn Watergate, og de som var involvert og som visste om denne spionkampanjen burde blitt utsatt for straffeforfølgelse, skriver Trump i en uttalelse.

- I en sterkere tidsperiode i vårt land, ville en slik forbrytelse blitt straffet med døden, har Donald Trump uttalt.

Les også: Trump rasende etter ny «Clinton-avsløring»

I en uttalelse på tirsdag skriver statsadvokat John Durham at han er skuffet over frifinnelsen.

- Selv om vi er skuffet over utfallet, så respekterer vi juryens avgjørelse og takker dem for deres tjeneste, sier Durham ifølge CNN.

Trump er fly forbannet

Donald Trump har også fått med seg dommen og er rasende etter frifinnelsen.

- Vårt rettssystem er KORRUPT, våre Dommere (og Høyesterettsdommere!) er svært partiske, kompromitterte og rett og slett livredde, våre grenser er åpne, våre valg er rigget, inflasjonen er tøylesløs, bensinprisene og matkostnadene har gått gjennom taket, vårt militære lederskap er «woke», landet vårt går til HELVETE og Michael Sussmann er ikke skyldig. Hvordan går det med alt det andre? Nyt dagen !!! skriver Trump på Truth Social.

Sussmann har hele tiden nektet straffskyld i henhold til tiltalen.

Les også: Biden latterliggjøres i ny video: - Dette er helt bisart, med mindre de vil at han skal se ut som en dement pasient

- Trump ble urinert på av prostituerte

Saken mot Sussmann er bare en av flere saker statsadvokat Durman kjører i forbindelse med etterforskningen av Trumps Russlands-forbindelser.

Fra før av har en en tidligere FBI-jurist blitt dømt i en tilståelsesdom for ha endret et dokument knyttet til hemmelig overvåking av en tidligere Trump-rådgiver under Russland-granskingen.

Durham har i tillegg tiltalt den russiske analytikeren Igor Danchenko (43) for å ha løyet til FBI ved flere anledninger.

Danchenko var en av hovedkildene i den såkalte Steele-rapporten som ble lekket og offentlig kjent i januar 2017, og som var skrevet av den tidligere britiske MI6-agenten Christopher Steele.

Les også: Hun har fortalt om nakenbildene til Donald Trump - nå vil hun fortelle etterforskerne absolutt alt

Ifølge en historie, som også endte opp som en del av Steele-rapporten, skal Trump ha leid inn to prostituerte som kom til ham på et hotellrom i Moskva.

Les mer her: «Donald Trump ble urinert på av prostituerte i Moskva»: Nå har spion-saken tatt en svært dramatisk vending

Danchenko risikerer flere års fengsel om han blir dømt. Rettssaken mot Danchenko er foreløpig berammet til oktober.

Les også: Slik ble Trump-damene ansatt: Sammenlignes med Stasi og Gestapo