NEW YORK (nettavisen): Tidligere president Donald Trump skaper på nytt oppslag over hele verden, og latterliggjøres også av komikeren Trevor Noah, etter at Trump på mandag gikk ut og ga sin støtte til Nigerias president for at han nå forbyr Twitter.

Se video av komikerens sleivspark her:

Har lagt ned forbud mot Twitter

Årsaken til Donald Trumps støtte, var at den Nigerianske presidenten Muhammadu Buhari har lagt ned forbud mot Twitter etter at de slettet en melding fra presidenten der han truet grupperinger som truer med løsrivelse sørøst i landet.

Les også: Hamrer løs etter Trump-tirade: - Du har det ikke helt bra, du må komme deg over dette

Ifølge New York Times hadde opprørerne som president truet, gått til angrep mot flere offentlige kontorer i landsdelen.

Les også: Tredobling i antall voldtekter gjør at Nigeria erklærer krise

- De av oss som var ute i felt i 30 måneder, og som var gjennom krigen, vil behandle dem på et språk som de forstår, skrev presidenten i meldingen som ble slettet, med henvisning til separatistene.

Les også: Sjokkmelding: - Donald Trump tror han blir gjeninnsatt som president i august i år

- En trussel om folkemord

Meldingen var en referanse til presidentens egen opplevelse, da han var soldat under deler av borgerkrigen i Nigeria som pågikk i perioden 1967-70.

New York Times skriver at flere mente dette kunne bli sett på som «en trussel om folkemord» på den etniske grupperingen Igbo, som en en gruppering av kristne nigerianere som utgjør majoriteten av befolkningen i sørøst Nigeria.

Ifølge minorityrights.org utgjør grupperingen Igbo totalt 18 prosent av befolkningen i Nigeria, hvor over halvparten av befolkningen er muslimer.

Les også: Nigerias president avviser ville rykter om at han har blitt klonet

Årsaken til at Twitter slettet presidentens melding, var at den brøt med selskapets regler, som forbyr å oppfordre til voldelig oppførsel.

Les også: Krever at Facebook og Twitter fjerner anti-vaksineinnlegg

Som en reaksjon bestemte den Nigerianske presidenten seg for å forby Twitter på fredag i forrige uke, hvor de samtidig la ut denne meldingen.

Var en viktig kanal for kritikk mot myndighetene

Twitter-brukere i Nigeria har gitt uttrykk for stor bekymring over Twitter-forbudet fordi de den sosiale plattformen har vært et av de viktigste stedene for kritikk av myndighetene.

Les også: Hun har fortalt om nakenbildene til Donald Trump - nå vil hun fortelle etterforskerne absolutt alt

Twitter har også gått ut og uttrykt stor bekymring, samtidig som de kritiserer de nigerianske myndighetene.

- Vi er dypt bekymret over blokkeringen av Twitter i Nigeria. Tilgang til gratis og #OpenInternet er en viktig menneskerettighet i det moderne samfunnet. Vi vil arbeide for å gjenopprette tilgangen for alle de i Nigeria som stoler på Twitter for å kunne kommunisere og få kontakt med verden. #KeepitOn, skrev de i en uttalelse etter Nigerias forbud.

Les også: Republikanere vil stevne Twitters toppsjef etter blokkering av omstridt artikkel om Biden

Trump gratulerer Nigeria

En som derimot på ingen måte er bekymret over nedstengningen er USAs tidligere president, Donald Trump.

Tvert imot så går Donald Trump ut og gratulerer Nigeria med å ha forbudt Twitter og skriver at han kanskje burde ha gjort det samme da han var president.

– Flere land burde ha forbudt Twitter og Facebook som ikke tillater fri og åpen meningsutveksling – alle stemmer må bli hørt, skriver Trump som en kommentar til forbudet.

Les også: Han var nordmannen som knekte Trump-koden: - Dette var det unike

- Jeg burde kanskje gjort det samme

– Jeg burde kanskje ha gjort det da jeg var president, men (Mark) Zuckerberg ringte meg hele tiden og kom til middag i Det hvite hus og fortalte meg hvor storartet jeg var, skriver Trump videre.

Les også: Hillary Clinton kommer med sjokkerende Trump-påstand

Trump er utestengt fra Twitter på permanent basis, og nylig kunngjorde Facebook at de vil utestenge Trump i to år som følge av hans uttalelser om stormingen av Kongressen i januar.

Les: Angriper «Trump-kult»: - De driver med tilbedelse på Trumps alter

- Han er sjalu som faen akkurat nå

Trumps støtte til Nigeria får stor oppmerksomhet i USA og en av dem som nå kritiserer og latterliggjør Trump for hans støtte til den nigerianske presidenten, er komikeren Trevor Noah.

Les også: Trump vs. Twitter skaper økt polarisering og komplett kaos

I sitt TV-program Daily Show harselerer han over Trumps uttalelse.

- Shoutout til afrikanske presidenter, fordi de vil alltid minne verden om hva en virkelig diktator ser ut som. For husk, når Twitter begynte å flagge Trumps Twitter-meldinger, så gjorde ikke Trump noe annet enn å komme med et raseriutbrudd. Du skjønner at han er sjalu som faen akkurat nå, sier Trevor Noah på Daily Show .

Se hele videoen av Trevor Noahs kritikk av president Donald Trump her: