Gå til sidens hovedinnhold

Trump etter brutale drap: - La oss fjerne dem fra jordens overflate

President Donald Trump raser etter at tre kvinner og seks barn fra Utah er slaktet ned og drept ved Mexico-grensen.

NEW YORK (Nettavisen): De tre kvinnene og seks barna var en del av en familie som kjørte kolonne i Chihuahua i regionen Sierra Madre Occidental, da de på mandag ble angrepet og drept.

Blant de døde var tre kvinner, fire små barn og to spedbarn. Barna var mellom 14 år og to måneder gamle, melder CNN.

- Kvinnene og barna ble massakrert, de ble brent levende. Mødrene hylte og skrek om at brannen måtte stoppe, sier Alex LeBaron, et familiemedlem til CNN.

Se video av bilvrak fra åstedet øverst i saken.

Maria Rhonita Miller og hennes fire barn ble drept i massakren, melder fox13now.com.

- Disse ni ble drept

De tre kvinnene og barna var mormoner fra Utah, og hadde både amerikansk og meksikanske pass. Et familiemedlem av de drepte spekulerer i at drapene var en misforståelse, og at de ni ble drept fordi de som angrep, trolig et narkokartell, trodde at de ni var rivaler i området.

Overfor NBC News har familiemedlemmet Kendra Lee Miller identifisert disse ni som drept på stedet: Christina Marie Langford Johnson (29), Dawna Langford (43), Trevor Langford (11), og Rogan Langford (2). De andre som ble drept er Rhonita Miller (30), Howard Miller (12), Krystal Miller (10) og de to åtte måneder gamle tvillingene Titus og Tiana Miller.

Les mer

- Hillary, hvordan tok du egentlig livet av Jeffrey Epstein?

Trump raser - tilbyr militærhjelp

Drapene får president Donald Trump til å rase på Twitter.

- Det er nå på tide at Mexico, ved hjelp av USA, erklærer KRIG mot narkokartellene og fjerner dem fra jordens overflate. Vi venter bare på en telefon fra deres flotte president, skriver Trump på Twitter.

Les også: Amerikansk toppdiplomat innrømmer å ha koblet militærhjelp til Biden-etterforskning

De tre bilene som ble angrepet beveget seg fra Sonora til Chihuahua i regionen Sierra Madre Occidental, da hendelsen fant sted. Dette er en konfliktområde hvor det ofte er konflikter mellom narkokartellene.

Les også: Ny analyse: - Donald Trump vinner presidentvalget enkelt

Det er tydelig at president Trump tar disse drapene svært alvorlig, og han har lagt ut flere Twitter-meldinger om angrepet tirsdag morgen lokal tid.

- En fantastisk familie og venner fra Utah ble fanget mellom to grusomme narkotikakarteller, som skjøt på hverandre, med det resultat at mange fantastiske amerikanere ble drept, inkludert barn, og noen som er savnet. Hvis Mexico trenger eller ber om hjelp i å få utslettet disse monstrene, så står USA klare, villige og i stand til å bli involvert for å gjøre jobben raskt og effektivt. Den flotte presidenten i Mexico har gjort dette til en stor sak, men kartellene har blitt så store og mektige at noen ganger trenger du en hær for å slå en hær, skriver Trump.

Ifølge CNN har FBI nå tilbudt seg å hjelpe Mexico med etterforskning av saken. De melder også at åtte personer overlevde angrepet.

Familiemedlemmer av ofrene sier at kvinnene og barna skulle bevege seg fra Bavispe i Sonora til Janos i Chihuahua, da angrepet fant sted.

Blant de døde var tre kvinner, fire små barn og to spedbarn.

Flere medier har nå lagt ut bilder av de som skal være de drepte:

LeBaron opplyser at barna var mellom 14 år og to måneder gamle.

- Vi er en veldig tett sammenknyttet samfunn, og vi deler alt som skjer. Vi har forholdt oss til denne tragedien siden tidlig i går. Vi deler all informasjon innenfor familiegruppen, sier familiemedlemmet Alex LeBaron til CNN.

Alex LeBaron forteller også at syv skadde barn ble flydd fra Mexico til Douglas, Arizona, etter hendelsen.

Totalt var de tre kvinner som kjørte hver sin bil, mens totalt 14 barn var med, ifølge CNN.

Ifølge NTB er minst ett barn savnet etter hendelsen.

- Slik reddet hun babyen

Christina Marie Langford Johnson (29) var en av tre kvinnelige sjåfører som på mandag skulle kjøre fra Bavispe i Sonora til Janos i Chihuahua, da de ble angrepet av det man mener er et meksikansk narkokartell.

En av de som overlevde massakren, var syv måneder gamle Faith, datteren til Christina Marie Langford Johnson (29). Ifølge familiemedlemmer overlevde den lille jenta på mirakuløst vis, etter at kjøretøyet de satt i ble beskutt.

NY Post melder at «en siste uselvisk handling», var det som reddet den lille jenta.

Flere timer etter at hendelsen fant sted, fant familiemedlemmer av 29-åringen den lille jenta bak i bilen som hadde blitt beskutt. Jenta satt da bak i bilen, på gulvet, og fortsatt i barnesetet.

- De fant Christinas baby Faith ved kjøretøyet som var fullt av kulehull. På en eller annen måte var hun uskadd, og i live, skriver familiemedlemmet Kendra Lee Miller i en Facebook-oppdatering om angrepet.

- Hun var fortsatt i barnesetet, som så ut som det i all hast hadde blitt plassert på gulvet bak i bilen av moren som beskyttelse, skriver Kendra Lee Miller.

To av mødrene, Christina og Dawna og deres barn, kjørte rundt 16 kilometer foran Rhonita og hennes barn og passasjerer, da de plutselig ble beskutt.

- Christina løp ut og veivet med armene for å la angriperne vite at det var kvinner og barn i bilene. Hun ofret sitt liv for å redde resten, skriver hun på Facebook.

Likevel endte det opp med at totalt ni personer ble drept.

Kendra Miller har lagt ut en lang post på Facebook tirsdag, hvor hun forteller hvordan familien har opplevd massakren. Les den her:

- Hoppet ut av bilen og gjemte seg i buskene

Både Dawna og hennes to sønner ble drept, mens de syv andre barna hennes overlevde ved å hoppe ut av bilen og gjemme seg i buskene.

Da Rhonita kort tid senere kom til stedet i sin bil, ble både hun og hennes fire barn skutt og drept. Både bilen og de fem brant opp.

Ifølge Kendra Lee Miller var to av mødrene på vei til å besøke familie i Chihuahua, mens den tredje moren skulle til flyplassen i Phoenix, Arizona for å plukke opp ektemannen.

- De kom seg aldri dit. De ble utsatt for et bakholdsangrep at meksikanske kratell, skutt, brent og myrdet i kald blod. De var uskyldige sivile, amerikanske statsborgere som bare prøvde å leve fredfulle liv, skriver hun på Facebook.

Bosetningen ligger nær grensa til USA

Mexicos sikkerhetsminister Alfonso Durazo opplyser at alle ofrene hadde amerikansk statsborgerskap og angriperne skal ha trodd at de tilhørte et rivaliserende narkotikakartell fordi de kom kjørende i flere store firehjulstrekkere, ifølge Durazo.

La Mora-bosetningen som ofrene tilhørte, ligger nær grensa til USA og ble grunnlagt for flere tiår siden. Det er en avlegger av den mormonske Jesu Kristi kirke av siste dagers hellige og mange av medlemmene har dobbelt statsborgerskap.

Området er beryktet for voldskriminalitet utført av narkokartell og andre kriminelle.

Ifølge aktivisten Julian Lebaron, som mistet kusinen sin og de fire barna hennes i angrepet, greide seks barn å flykte fra angrepet. Fem av dem fant veien hjem, mens det sjette, en liten jente, er savnet etter å ha løpt inn i skogen for å gjemme seg.

Ifølge andre meldinger er minst elleve barn savnet etter angrepet, og store sikkerhetsstyrker leter nå både etter dem og etter angriperne.

33.755 drept i 2018

Mexico har enorme problemer med narkorelaterte drap, og antall drepte i Mexico nådde en ny rekord i fjor med 33.755 døde. Landets nye president Manuel Andrés López Obrador har lovet å redusere volden, men har ennå ikke lykkes. Ved begynnelsen av august i år, var 17.138 mennesker drept, og dermed ligger det an til en ny rekord i antall drap i landet

Den stadig voksende drapsbølgen i det mellomamerikanske landet det siste tiåret har også bidratt til et enormt etterslep i arbeidet med å obdusere og identifisere ofre.

I forrige uke ble det kjent at over 30.000 døde mennesker ligger uidentifisert og uavhentet på likhus i Mexico.

(Nettavisen/NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken