Gå til sidens hovedinnhold

Trump får svi etter Twitter-meldinger - risikerer permanent utestengelse

Tech-gigantene tar grep mot den avgående presidenten.

NEW YORK/OSLO (Nettavisen): Det bekrefter Twitter selv i en pressemelding natt til torsdag norsk tid:

- Som et resultat av hendelsene og den voldelige situasjonen i Washington D.C har vi valgt å fjerne tre av Donald Trumps tweets som ble postet på onsdag, for flere brudd på våre retningslinjer, skriver selskapet, og legger til:

- Dette betyr at Donald Trumps konto vil være stengt i 12 timer. Hvis tweetene ikke blir fjernet, vil kontoen forbli stengt. Fremtidige brudd på våre regler vil resultere i en permanent stengning av Trumps kontoer.

Onsdag kveld la presidenten ut en video på sosiale medier hvor han oppfordret sine tilhengere ved kongressbygningen i Washington D.C om å reise hjem igjen, men ikke uten å gjenta påstanden om at valget var stjålet fra han.

Les også: Trump sjokkerer: - Husk denne dagen for alltid!

- Jeg kjenner deres smerte

Facebook og Youtube hadde da allerede valgt å fjerne videoen helt - og Twitter hadde til da merket twittermeldingen og gjort de umulig å dele, like eller kommentere.

I videoen sa Trump:

– Jeg kjenner deres smerte, jeg vet at dere er såret. Vi hadde et valg som ble stjålet fra oss. Vi vant med klar margin, og alle vet det, spesielt den andre siden, men dere må gå hjem nå. Vi trenger fred, vi trenger lov og orden. Vi må respektere de flotte … folkene i lov og orden. Vi vil ikke at noen skal bli skadet. Det er en veldig tøff periode, det har aldri vært en tid som dette, sa Trump i videoen.

Og fortsatte:

– At en slik ting kunne skje, der de tok det vekk fra oss alle. Fra meg, fra dere, fra landet vårt. Dette var et uredelig valg, men vi kan ikke spille etter deres regler. Vi trenger fred, så gå hjem, vi elsker dere. Dere er veldig spesielle, dere så hva som skjedde, og dere ser hvordan andre blir behandlet, som er så ille og så ondskapsfullt. Jeg vet hvordan dere har det, men gå hjem, og gå hjem i fred.På Twitter raser brukerne over at selskapet ikke tar hardere grep, og fjerner Trumps Twitter-konto for godt.

Presidenten valgte i videoen igjen å fokusere mest på de ubegrunnede påstandene om at valget er stjålet fra ham. Det finnes ikke bevis for omfattende valgfusk, og påstandene har blitt avkreftet i en rekke instanser.

- Facebook-ansatte raser

Guy Rosen, visepresident i Facebook, sier at videoen kan oppildne til vold. YouTube fjerner den ettersom den bryter reglene om ikke å spre falske påstander om valgsvindler, skriver BuzzFeed.

BuzzFeed siterer videre flere ansatte i Facebook fra selskapets interne kommunikasjonsplattform, hvor flere ansatte skal ha oppfordret til at Trumps konto burde bli fjernet.

- Vi må ta den ned umiddelbart, skal en ha skrevet.

- Dette er ikke tiden for halvveis-løsninger. Medlemmer av kongressen ligger på bakken på kontorene deres, mens de beskyttes av bevæpnet politi, poengterer en annen.

Les også: Vil avsette Trump umiddelbart: Dette er sjansene ekspertene gir henne

Facebook sperrer Trump i et døgn

Trump la ut meldinger på Facebook under og etter opprøret i Washington, og Facebook sier meldingene inneholdt to klare regelbrudd.

– Det resulterer i en blokkering i 24 timer, noe som gjør at han ikke kan legge ut meldinger i den perioden, sier en talsmann for Facebook ifølge New York Times-reporter Mike Isaac.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken