*Nettavisen* Nyheter.

Trump fillerister New York: - Plyndrere, kjeltringer og radikale venstre

- New York gikk tapt til plyndrere, kjeltringer, Radikale Venstre og alle andre former for galninger og avskum, skriver president Donald Trump på Twitter.

- New York gikk tapt til plyndrere, kjeltringer, Radikale Venstre og alle andre former for galninger og avskum, skriver president Donald Trump på Twitter. Foto: AP Photo/Patrick Semansky

Presidenten fyrer løs etter en mareritt-natt i New York.

03.06.20 01:36

NEW YORK (Nettavisen): New York fikk kraftig gjennomgå mandag kveld og natt til tirsdag, da flere personer plyndret flere av butikkene på Manhattan.

Les: Donald Trump blir knust i ny måling

I en Twitter-melding tirsdag ettermiddag, går president Trump kraftig til angrep på guvernør Andrew Cuomo og personene som sto bak plyndringen i byen.

- Gårsdagen var en forferdelig dag for Cuomo Brødrene. New York gikk tapt til plyndrere, kjeltringer, Radikale Venstre og alle andre former for galninger og avskum. Guvernøren nekter å akseptere mitt tilbud om en dominerende nasjonalgarde. NYC ble revet i filler. Samtidig, seertallene til Fredo er ned med 50 %! skriver Trump.

Med Cuomo-brødrene mener presidenten Andrew Cuomo, som er guvernør i New York, og broren Christopher Cuomo, som er programleder på CNN.

Les også: Kraftige reaksjoner etter sjokkmelding om Trumps vekt

«Fredo» er en nedsettende betegnelse som Trump jevnlig bruker på Chris Cuomo, som nylig er blitt frisk etter å ha vært smittet av koronaviruset.

Les: Kinas «flaggermuskvinne» advarer om at koronaviruset bare er «toppen av isfjellet»

Bare noen minutter etter at Trump hadde lagt ut kritikken av Cuomo-brødrene, la han også ut en hyllest til en av de republikanske kongressmedlemmene i New York i forbindelse med det kommende vaglet.

Flere butikker plyndret i New York

På sosiale medier ligger det nå ut mange videoer av plyndrere som forsyner seg av varer fra luksusbutikker rundt om på Manhattan.

Det var innført portforbud i New York natt til tirsdag fra klokken 23 til 05. Totalt var rundt 8000 politifolk rundt om i gatene i New York for å sørge for ro og orden, men likevel ble det meldt om plyndring flere steder i byen.

En rekke butikker, inkludert varehus som selger dyre merkevarer, ble plyndret i New York natt til tirsdag. Det ikoniske varehuset Macy's ble også rammet av plyndring, så vel som en Nike-butikk og flere elektronikkutsalg.

Se video av plyndringen av Macy's her:

Ikke la vold undergrave budskapet

Både New Yorks borgermester Bill de Blasio og guvernør Andre Cuomo, begge demokrater, har sagt at de støtter folks rett til å protestere fredelig i kjølvannet av at afroamerikanske George Floyd døde under en brutal pågripelse i Minneapolis. Men plyndring er ikke akseptabelt, understreker de Blasio.

– Vi kan ikke la vold undergrave budskapet nå, sa han.

Klikk på bildet for å forstørre. Slik ser forsiden ut i NY Post på tirsdag.

Slik ser forsiden ut i NY Post på tirsdag. Foto: NY Post

Borgermesteren har meldt at portforbudet vil starte allerede klokka 20 tirsdag kveld. Hans egen datter, Chiara de Blasio (25) var blant dem som ble pågrepet for ikke å ha fulgt politiets ordre om å fjerne seg fra en gate der det pågikk protester i Manhattan lørdag. Ifølge faren opptrådte hun fredelig, og hun skal ha sagt at hun trodde hun gjorde som politiet sa.

Guvernør Cuomo har også kritisert enkelte politifolk for å ha oppildne situasjonen ved sin opptreden.

Les også: «Dere kunne virkelig ikke ha valgt et dårligere tidspunkt å flytte til New York på»

President Donald Trumps trussel om å sette inn hæren mot de voldsomme antirasistiske demonstrasjonene i USA, har ikke bidratt til å roe ned gemyttene.

Les: Solberg om USA-opptøyer: – Jeg er sterkt bekymret

Tirsdag ble det meldt at fem politifolk var skutt i løpet av de siste timene – fire av dem i St. Louis i delstaten Missouri og én i Las Vegas.

Les: Fire politifolk truffet av skudd under opptøyer i St. Louis

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag