Gå til sidens hovedinnhold

Trump fillerister New York: - Plyndrere, kjeltringer og radikale venstre

Presidenten fyrer løs etter en mareritt-natt i New York.

NEW YORK (Nettavisen): New York fikk kraftig gjennomgå mandag kveld og natt til tirsdag, da flere personer plyndret flere av butikkene på Manhattan.

Les: Donald Trump blir knust i ny måling

I en Twitter-melding tirsdag ettermiddag, går president Trump kraftig til angrep på guvernør Andrew Cuomo og personene som sto bak plyndringen i byen.

- Gårsdagen var en forferdelig dag for Cuomo Brødrene. New York gikk tapt til plyndrere, kjeltringer, Radikale Venstre og alle andre former for galninger og avskum. Guvernøren nekter å akseptere mitt tilbud om en dominerende nasjonalgarde. NYC ble revet i filler. Samtidig, seertallene til Fredo er ned med 50 %! skriver Trump.

Med Cuomo-brødrene mener presidenten Andrew Cuomo, som er guvernør i New York, og broren Christopher Cuomo, som er programleder på CNN.

Les også: Kraftige reaksjoner etter sjokkmelding om Trumps vekt

«Fredo» er en nedsettende betegnelse som Trump jevnlig bruker på Chris Cuomo, som nylig er blitt frisk etter å ha vært smittet av koronaviruset.

Les: Kinas «flaggermuskvinne» advarer om at koronaviruset bare er «toppen av isfjellet»

Bare noen minutter etter at Trump hadde lagt ut kritikken av Cuomo-brødrene, la han også ut en hyllest til en av de republikanske kongressmedlemmene i New York i forbindelse med det kommende vaglet.

Les også

- Brukte tåregass og skjøt gummikuler mot demonstranter så Trump kunne få en fotomulighet

Flere butikker plyndret i New York

På sosiale medier ligger det nå ut mange videoer av plyndrere som forsyner seg av varer fra luksusbutikker rundt om på Manhattan.

Det var innført portforbud i New York natt til tirsdag fra klokken 23 til 05. Totalt var rundt 8000 politifolk rundt om i gatene i New York for å sørge for ro og orden, men likevel ble det meldt om plyndring flere steder i byen.

En rekke butikker, inkludert varehus som selger dyre merkevarer, ble plyndret i New York natt til tirsdag. Det ikoniske varehuset Macy's ble også rammet av plyndring, så vel som en Nike-butikk og flere elektronikkutsalg.

Se video av plyndringen av Macy's her:

Ikke la vold undergrave budskapet

Både New Yorks borgermester Bill de Blasio og guvernør Andre Cuomo, begge demokrater, har sagt at de støtter folks rett til å protestere fredelig i kjølvannet av at afroamerikanske George Floyd døde under en brutal pågripelse i Minneapolis. Men plyndring er ikke akseptabelt, understreker de Blasio.

– Vi kan ikke la vold undergrave budskapet nå, sa han.

Borgermesteren har meldt at portforbudet vil starte allerede klokka 20 tirsdag kveld. Hans egen datter, Chiara de Blasio (25) var blant dem som ble pågrepet for ikke å ha fulgt politiets ordre om å fjerne seg fra en gate der det pågikk protester i Manhattan lørdag. Ifølge faren opptrådte hun fredelig, og hun skal ha sagt at hun trodde hun gjorde som politiet sa.

Guvernør Cuomo har også kritisert enkelte politifolk for å ha oppildne situasjonen ved sin opptreden.

Les også: «Dere kunne virkelig ikke ha valgt et dårligere tidspunkt å flytte til New York på»

President Donald Trumps trussel om å sette inn hæren mot de voldsomme antirasistiske demonstrasjonene i USA, har ikke bidratt til å roe ned gemyttene.

Les: Solberg om USA-opptøyer: – Jeg er sterkt bekymret

Tirsdag ble det meldt at fem politifolk var skutt i løpet av de siste timene – fire av dem i St. Louis i delstaten Missouri og én i Las Vegas.

Les: Fire politifolk truffet av skudd under opptøyer i St. Louis

Kommentarer til denne saken