Gå til sidens hovedinnhold

Trump går til søksmål mot slektningen sin

USAs tidligere president Donald Trump går til søksmål mot sin niese Mary Trump og New York Times for å ha samarbeidet for å få tak i skatteopplysninger.

Søksmålet er på 100 millioner dollar, om lag 868 millioner kroner. Det er levert inn i Dutchess fylke i delstaten New York.

I papirene står det at New York Times-journalistene Susanne Craig, David Barstow og Russ Buettner gjennomførte «et omfattende korstog for å få tilgang på Donald J. Trumps konfidensielle skatteopplysninger».

Les også: Donald Trump er rasende: Slik reagerer Erna Solberg på de sjokkerende bildene

– Et lumsk komplott

– De saksøkte bega seg ut på et lumsk komplott for å få tilgang på konfidensielle og høyt sensitive opplysninger som de utnyttet til sin egen fordel, og som et verktøy for å urettmessig legitimere publiserte artikler, står det i papirene.

Avisen fikk den høythengende Pulitzerprisen i 2019 for sitt dypdykk i Trump-familiens finanser som ifølge Pulitzer-juryen «avslørte hans påstander om selvgjort rikdom og avslørte et forretningsvelde gjennomsyret av skattesnyteri».

Les også: Donald Trump avslører sin kontroversielle koronateori i nytt oppsiktsvekkende intervju

Påstår hun lakk dokumenter

Mary Trump var datter av den eldste Trump-broren Fred Trump Jr., som døde i 1981 som følge av komplikasjoner knyttet til alkoholisme.

Mary Trump, som er klinisk psykolog, ga i 2020 ut boken «Too Much and Never Enough: How My Family Created the World's Most Dangerous Man» etter at et forsøk på å stanse den, ble avvist i en domstol.

Boken er ifølge henne selv i stor grad basert på egne minner, samtaler med familien og dokumenter knyttet til familiens økonomi og historie. I boken avslørte hun at hun var hovedkilden for New York Times' gravearbeid.

Donald Trump har hele veien nektet for at noe som helst i boken om han er sant.

Ifølge BBC hevder Trump at niesen brøt en en forliksavtale som var til for å hindre henne i å dele enkelte dokumenter om sin slektning.

Saksøkt av niesen i fjor

I 2020 saksøkte Mary Trump faktisk Donald Trump og to andre familiemedlemmer, der hun anklager de tre for å ha svindlet henne og gått bak hennes rygg.

Dette mener Mary Trump førte til at hun ikke arvet det hun hadde rett på i en eller annen sammenheng. Saken er fortsatt under behandling.