*Nettavisen* Nyheter.

Trump håner Greta Thunberg - igjen

 

MØTTES: Greta Thunberg blir forbipassert av USAs president Donald Trump på FNs klimamøte i New York forrige uke. Nå har Trump igjen tvitret om 16-åringen. 

USAs president Donald Trump deler et svært kritisk innlegg om Greta Thunberg på Twitter.

03.10.19 16:55

Den unge, svenske klimaaktivisten Greta Thunberg (16) fikk både positive og negative tilbakemeldinger etter at hun refset verdens ledere i en tale under FNs klimamøte i New York forrige uke.

USAs president Donald Trump var én av mange som kom med et sarkastisk stikk til den unge klimaaktivisten.

- For en skuespiller

Nå har Trump nok en gang rettet indikerte kritikk mot Thunberg ved å dele et Twitter-innlegg.

«Fortsett den gode jobben Kellie!» skriver Trump på Twitter og deler meldingen til Twitter-brukeren som kaller seg Kellie som lyder:

«For en skuespiller! ‘Jeg burde ha vært på skolen’. Hun får den beste utdannelsen som sosialisme kan stjele. Jeg nekter å bli holdt som gissel av noen som nettopp har fått et midlertidig førerkort (learner’s permit). Sorry kiddo (unge). Be AI om å prøve igjen,» skriver Kellie på Twitter, som for øvrig skriver i biografien sin på Twitter at Trump vil vinne valget i 2020.

Trump re-tvitret meldingen ved 13-tiden torsdag ettermiddag norsk tid, tidlig om morgenen amerikansk tid.

Mange kritiske røster har forsøkt å så tvil om innholdet og faktagrunnlaget i talen til Thunberg. Nettavisen har tidligere fått en klimaforsker til å faktasjekke innholdet.

«Veldig lykkelig ung jente»

Etter Thunbergs tårefylte tale i FN mandag forrige uke, der hun innstendig manet til kamp mot global oppvarming og tordnet mot verdens ledere, tvitret Trump sarkastisk om den glødende engasjerte svenske 16-åringen.

«Hun virker som en veldig lykkelig ung jente som ser fram til en lys og vidunderlig framtid. Så fint å se!» skrev han.

En annen mektig verdensleder, Russlands president Vladimir Putin, har også nylig rettet kritikk mot den unge klimaaktivisten.

- Ingen har forklart Greta at den moderne verden er kompleks og annerledes, og at folk i Afrika eller i mange asiatiske land ønsker samme levestandard som i Sverige, sa Putin på en energikonferansen i Moskva onsdag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Utnytter barn og tenåringer

Putin fastslår at det er viktig å høre på og støtte unge mennesker som er opptatt av klima, men mener at man må fordømme dem som utnytter barn og tenåringer for personlige formål.

- Jeg er sikker på at Greta er en snill og oppriktig jente, men de fleste voksne må gjøre alt de kan for å ikke bringe tenåringer og barn inn i ekstreme situasjoner, sier Putin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.