NEW YORK (Nettavisen): - Du kjenner meg kanskje igjen. Det er favoritt-presidenten din. Slik åpner president Donald Trump en nær fem minutter lang video han la ut rundt midnatt natt til torsdag.

Se Trumps melding øverst i saken!

I videoen forteller presidenten blant annet om hvilke medisiner han har fått og hvordan han opplevde å ta dem.

- Jeg tror det var en velsignelse fra Gud at jeg ble smittet. «A blessing in disguise», sier Trump om behandlingen han har vært gjennom.

Les også: TV-debatt i natt: - Den største fiaskoen i historien

Les også: - Dette er en kjempetabbe av Donald Trump

- Helt fantastisk medisin

Medisinen Trump fikk, var en stor dose med en eksperimentell antistoff-medisin utviklet av det amerikanske selskapet Regeneron.

- Helt fantastisk, sier han om medisinen han fikk.

Så fornøyd med medisinen er Trump at han nå lover at folk, spesielt de eldre, skal få den gratis om de også blir syke.

Den ble injisert mens Trump fortsatt var i Det hvite hus fredag. Medikamentet testes nå klinisk, men er ennå ikke godkjent som behandling mot covid-19, skriver NTB.

Tar av på børs

- Jeg fikk andre ting enn Regeneron, men spør dere meg, så var denne medisinen utslagsgivende, sier Trump.

- Jeg følte meg helt utrolig. Jeg følte meg fantastisk med en gang, sier han.

Selskapet Regeneron var opp tre prosent på børsen på onsdag og i tillegg opp nesten tre prosent i etterhandelen.

- Du skal få det gratis

- Vi har Regeneron, og vi har en lignende medisin fra Eli Lilly på vei. Vi skal få dem ut raskt og godkjent. Hvis du er på sykehuset og føler deg dårlig, så skal vi prøve å få gitt det til deg og du skal få det gratis. Og spesielt om du er gammel skal du få det raskt, sier Trump.

- Vi har hundretusenvis av doser av dette og det er like før de er klare. Jeg har en krise-ordre klar, og vi må få det signert nå. Du kommer til å bli frisk, og du kommer til å bli frisk raskt. Dette er noe ingen hadde tenkt på for bare noen måneder siden, sier presidenten i videoen.

Presidenten viser også til at det er flere vaksiner på gang.

- Jeg hadde håpet på at vaksinen kom før valget, men så blir politikk blandet inn. Men det er helt greit, la dem spille spillet sitt, sier Trump, som med dette prøver å gi skylden til Demokratene.

Artikkelen fortsetter etter avstemningen:

Trump: - Dette er en kur

Trump sier at medisinene han har fått blir betegnet som terapeutiske, men presidenten er ikke enig

- For meg er dette en kur. Jeg gikk inn på sykehuset, jeg følte meg ikke bra - og 24 timer senere følte jeg meg meg fantastisk, sier presidenten.

- Det er slik jeg vil alle alle skal ha det - og oppleve det. Jeg vil at alle skal få samme behandlingen som presidenten fikk. Fordi jeg føler meg fantastisk, helt perfekt, sier Trump.

Trump: En velsignelse fra Gud at jeg ble smittet

- Jeg tror det var en velsignelse fra Gud at jeg ble smittet. «A blessing in disguise», sier Trump.

- Jeg ble smittet, så fikk jeg høre om denne medisinen og jeg sa, «la meg få ta den». Det var mitt forslag og det var utrolig hvor bra det virket. Utrolig.

Les også: Nye påstander om Melania Trump i ny bok

- Dette var Kinas sin skyld

Presidenten benytter også anledningen til å gi Kina skylden for pandemien.

- Dere skal ikke betale for dette, det var ikke deres skyld at dette skjedde. Dette var Kinas sin skyld, og de kommer til å betale stort for dette. For hva de har gjort mot dette landet og for hva Kina har gjort mot verden. Dette er Kinas skyld. Bare husk det, sier Trump.

I videoen skrøt Trump også av at USA har den beste medisinen, de beste legene og de beste sykepleierne i verden. Han skryter også av verdens beste brannfolk og politibetjenter.

Trump lover også at han skal få medisinene ut og inn på sykehusene så raskt som mulig, og at han skal få militæret til å distribuere det

- Det kalles logistikk. Og dette er enkelt for dem, sier Trump.