NEW YORK (Nettavisen): I en video som tidligere president Donald Trump publiserte på lørdag, får president Joe Biden gjennomgå.

Se den svært oppsiktsvekkende videoen her:

Trump åpner videoen med å fortelle hvilken trist dag 11. september er for USA, og fortsetter deretter med å hedre de som døde under angrepet.

Les også: Slik ble 11. september markert i New York

Trump: - Det skulle aldri ha skjedd

Så benytter Trump anledningen til å angripe sittende president Joe Biden.

Les også: – Tvinges til å komme og kysse ringen til Trump

Trump sier at han synes det er svært trist å se måten krigen ble avsluttet på, da USA takk seg ut av Afghanistan, og viser blant annet til de 13 amerikanske soldatene som døde under terrorangrepet i Kabul.

Les også: Melania skal ha fått nok: - Det er over, og det er det

- Det skulle aldri ha skjedd, sier Trump, som også gjør et poeng av at over 250 personer ble drept i Afghanistan i forrige uke.

Trump: - Ble seende ut som en tulling

Trump poengterer også at USA ble fratatt militært utstyr til en verdi av over 85 milliarder dollar i Afghanistan, «uten at så mye som et skudd ble avfyrt», sier Trump i videoen.

- Lederen av vårt land ble seende ut som en tulling, og det burde aldri ha blitt tillatt, sier Trump.

- Dette ble forårsaket av dårlig planlegging, en utrolig svakhet, og ledere som ikke forsto hva som skjedde, sier Trump.

Les også: Hun har fortalt om nakenbildene til Donald Trump - nå vil hun fortelle etterforskerne absolutt alt

Trump fortsetter også med å kalle Biden og hans administrasjon for «udugelige».

- Dette markerer det 20. året av denne krigen, og skulle ha vært et år preget av seier, ære og styrke.

- I stedet har Joe Biden og hans udugelige administrasjon overgitt seg og innrømmet nederlaget.

- Vi vil leve videre, men dessverre vi landet vårt være skadet i en lang tid fremover. Vi vil slite med å komme oss etter de pinligheter denne inkompetansen har forårsaket

- Men frykt ikke, «America will be made great again», sier Trump.

Biden i New York

Både president Joe Biden og de tidligere presidentene Barack Obama og Bill Clinton var til stede i New York City på lørdag morgen amerikansk tid, sammen med ofrenes familier og nødetatene. De deltok alle i seremonien som finner sted ved minnesmerket der tvillingtårnene falt 11. september 2021.

Det ble ringt i klokker ved World Trade Center ved starten av minnemarkeringen lørdag morgen. Det ble også avholdt ett minutts stillhet, nøyaktig 20 år etter det dødeligste angrepet på amerikansk jord noensinne.

Det er også planlagt minnemarkeringer på de to andre stedene der kaprede fly styrtet i USA: Pentagon i Washington D.C. og en åker nær Shanksville i Pennsylvania. Biden skal delta på alle tre markeringene.

Les også: CNN: - Det som har kommet fram de siste ukene vil overraske mange om forholdet mellom Donald og Melania Trump

Nesten 3.000 døde

Navnene på de 2.977 menneskene som døde i angrepet blir under markeringen lest opp av familiemedlemmer. Minnestunden startet med en tale av Mike Low, som mistet datteren sin. Hun jobbet på flyet som traff det nordlige tårnet.

– Når vi leser opp navnene til dem vi har mistet, husker jeg tilbake til den forferdelige dagen da det føltes som et ondt spøkelse hadde kommet ned til jorden vår. Men det var også en dag da mange mennesker gikk mye lenger og gjorde mye mer enn hva man kunne forvente av dem, sa Low.

Oppfordret til samhold

Kvelden før 11. september oppfordret Biden i en videotale til å vise samhold – «vår største styrke».

– For meg er dette den viktigste lærdommen fra 11. september. Det er når vi er på vårt mest sårbare, i kampen fram og tilbake som gjør oss menneskelige, i kampen for USAs sjel, at samhold er vår fremste styrke, sa han i den seks minutter lange talen.