Hele 53 prosent av antatte velgere mener presidenten gjør en god jobb, etter drøyt to år i Det hvite hus, viser målingen som gjelder for tirsdag 9. april. Mens 45 prosent er ikke tilfreds med jobben Trump gjør.

Trump har dermed gode tall å vise til, og ligger hele syv prosentpoeng høyere enn det Barack Obama gjorde etter å ha tjenestegjort like mange dager i Det hvite hus.

Den 9. april 2011 var det nemlig 46 prosent av de antatte velgerne som mente at Obama gjorde en tilfredsstillende jobb, mens 53 prosent var ikke tilfreds med jobben Obama gjorde, viser Rasmussens historikk over Obamas job approval-målinger.

Les: Michelle Obama i Oslo - koster 6900 kroner

- Det var Obama som puttet barn i bur

Under en pressekonferanse tirsdag gikk Trump også til angrep på tidligere president Obama og gjorde et stort poeng av at det var Obama, og ikke Trump, som begynte å adskille migrantbarna fra foreldrene da de ankom grensen til USA.

Se Trumps angrep:


- Det var forresten Obama som separerte barna og foreldrene fra hverandre. Bare så dere skjønner det; president Obama separerte barna. De burene vi har blitt vist, de var veldig upassende og de ble bygget av president Obamas administrasjon, ikke av Trump, sier han i en video som han også har lagt ut på sin egen Facebook-side.

- President Obama hadde barne-separasjon. Se på det. Pressen vet det, dere vet, vi vet alle om det. Jeg er den som stoppet det, sier Trump i videoen.

- Og jeg skal fortelle dere en annen ting. Når du ikke har det - det er da du ser at flere personer kommer til grensen. De kommer som om det skulle vært en piknik. Som om det var «Disneyland», sier Trump.

Deretter gjentar Trump seg:

- Når du ikke gjør det, så fører det til at mange flere mennesker kommer til grensen. Men det var Obama som laget loven, og det var vi som fjernet den. Og det synes jeg pressen bør gjengi korrekt, men det gjør de jo selvsagt ikke, sier Trump.

Trump var hardt presset i fjor etter at hans administrasjon innførte såkalt «nulltoleranse» overfor migranter som forsøker å ta seg inn ulovlig i landet. Praksisen førte til at foreldre og barn på grensen ble adskilt fra hverandre.

Daværende sikkerhetsminister Kirstjen Nielsen var svært lojal overfor Trump og forsvarte praksisen som ble massivt kritisert over hele verden. Denne uken ble hun imidlertid neste i rekken til å bli sparket ut av Trump-administrasjonen.

Trump åpenbart fornøyd

Trump er åpenbart svært fornøyd med de siste Rasmussen-tallene, og har re-postet en melding på Twitter som henviser til Breitbart-artikkelen «Trumps job aproval gjør et hopp til 53 prosent – syv prosentpoeng høyere enn Obama».

53 prosent er det høyeste tallet Trump har fått i denne Rasmussen-målingen siden den første måneden i Det hvite hus. 59 prosent er det høyeste tallet Trump noensinne har fått på denne målingen til Rasmussen. Det skjedde dag 5 i Det hvite hus.

Det høyrepopulistiske nettstedet Breitbart legger til grunn at det er spesialetterforsker Robert Muellers Russland-etterforskning, som i stor grad frikjente Trump fra noen sammensvergelse med russerne, som gjør at tallene for Trump beveger seg oppover.

«Det er utvilsomt diskrediteringen av medienes to år lange bedrag om Russland-sammensvergelsen som gjør det mulig for et antall velgere å puste ut i denne saken, og dømme presidenten utfra hans faktiske prestasjoner i motsetning til de falske løgnene fremmet av de store mediehusene siden Trump overaskende veltet Hillary Clinton i 2016,» skriver Breitbart.

- Ute etter å ta Trump

«Det at denne skyen nå er blitt fjernet, spesielt av en korrupt politimann som spesialetterforsker Robert Mueller, som åpenbart var ute etter å ta Trump med alle nødvendige midler, tillater nå allmenheten å se hva Trump virkelig er; en behørig valgt president av USA, den legetime lederen av vårt land,» skriver nettstedet.

Her kan du lese om kriteriene til Rasmussens daglige approval-målinger.

På Poll of polls til Real Clear Politics har Trump en gjennomsnittlig approval-måling på 44 prosent, mens Obama kunne nyte en snittmåling på 47 prosent på samme måling, ifølge Breitbart-artikkelen.