*Nettavisen* Nyheter.

Trump med Twitter-blemme etter terroren i Sri Lanka

«138 MILLIONER»: Det gikk galt da USAs president Donald Trump skulle kondolere Sri Lanka etter angrepet mot landet 1. påskedag. I Twitter-meldingen snek ordet «millioner» seg med etter kondolansen for de 138 personene som da var bekreftet omkommet. Foto: Carlos Barria (Reuters/Skjermdump Twitter)

USAs president Donald Trump fordømmer terrorangrepene i Sri Lanka, men meldingen den amerikanske presidenten la ut var helt feil.

21.04.19 13:44

Trump er ikke ukjent med å skape furore med sine Twitter-meldinger, og den britiske avisen The Guardian var raskt ute med å poengtere at meldingen nedenfor vil garantert skape overskrifter på grunn av skrivefeilen, noe som er en «skam» med tanke på dagens forferdelige hendelser, påpeker The Guardian.

Meldingen som Trump først la ut lød som følger:

- Hjertevarmende kondolanser fra folket i USA til folket i Sri Lanka etter de forferdelige terrorangrepene på kirker og hoteller. som drepte minst 138 millioner mennesker og skadet hardt 600 til. Vi er klare til å hjelpe, skrev den amerikanske presidenten på Twitter.

Klikk på bildet for å forstørre.

ENORM SKRIVEFEIL: USAs president Donald Trump tvitret at minst 138 millioner personer ble drept i terrorangrepene i Sri Lanka. Foto: Skjermdump (Twitter)

Et voldsomt tall som den amerikanske presidenten eller noen i hans støtteapparat skjønte raskt var helt feil, siden Twitter-meldingen ble slettet noen minutter senere.

I Sri Lanka bor det rundt 21,5 millioner mennesker, så den amerikanske presidentens blemme var ganske graverende. En halvtime senere ble imidlertid tabben rettet opp med denne twitter-meldingen:

I skrivende stund er minst 191 personer er drept og over 500 såret etter angrepene, som var rettet mot kirker og hoteller søndag, bekrefter helsemyndighetene i Sri Lanka.

Landet har innført et nasjonalt portforbud med umiddelbar virkning fram til mandag klokken 06.00. Det har landets forsvarsminister Ruwan Wijewardena bekreftet på søndag.

Her rammes en av kirkene på Sri Lanka:

Tolv av de drepte var utenlandske statsborgere, opplyser myndighetene på Sri Lanka.

En sykehuskilde opplyste tidligere søndag at amerikanske, britiske og nederlandske statsborgere er blant de drepte. Danske statsborgere kan være blant de drepte eller de nærmere 500 som er såret, ifølge meldinger, men dansk UD har ikke fått bekreftet opplysningene.

Også Norge jobber med å få oversikt.

- Den norske ambassaden i Colombo arbeider for å få klarhet i om nordmenn er rammet i forbindelse med eksplosjonene på Sri Lanka, sier Utenriksdepartementets pressetalsperson Per Bardalen Wiggen til NTB.

Annonsebilag