Gå til sidens hovedinnhold

Trump og familien buet ut nok en gang

Samtidig øker folkets ønske om å avsette presidenten, viser nye målinger.

USAs president Donald Trump og sønnene hans ble møtt med både buing og hyllest da de deltok på et MMA-arrangement i Madison Square Garden i New York lørdag kveld.

Det er bare en uke siden Trump ble møtt med voldsom buing fra publikum da han stilte opp på en baseballkamp i hovedstaden.

Under lørdagens MMA-stevne var imidlertid mottagelsen blandet, skriver The Washington Post. Mens enkelte tilskuere hyllet og klappet, var det andre som buet og bannet. Noen hadde også medbrakte plakater som leste: «Fjern Trump» og «Still Trump for riksrett», ifølge BBC.

Les også: Her blir Donald Trump buet ut

Trump står overfor en riksrettsprosess i Kongressen etter anklager om å ha presset Ukrainas president til å etterforske Joe Biden og sønnen Hunter Biden.

Biden anses å være Demokratenes favoritt til å kjempe mot Trump under presidentvalget neste år.

Trump-sønner raser

Videoer fra MMA-stevnet på lørdag viser tydelig at det er mye buing i salen. Presidentens sønner Donald Trump Jr. og Eric Trump, som også var til stede i Madison Square Garden, reagerer kraftig på medienes dekning av saken, og hevder at det ikke var så mye buing å spore blant publikum.

«For en spøk. Dere er de mest uærlige menneskene. Publikum messet ‘Donald Trump, Donald Trump’, etterfulgt av ‘USA, USA’» skrev sønnen Eric Trump på Twitter under en BBC-artikkel om saken.

Les også: Kan Trump bli avsatt og likevel bli gjenvalgt?

Donald Jr. besvarte også Twitter-meldingen til BBC og hevder mottagelsen fra salen var «overveldende positiv». Han omtalte pressedekningen som falske nyheter.

«Hvorfor ikke spille av videoen, dere venstreorienterte tullinger? Jeg var der selv i New Yorks hjerte, og det var overveldende positivt,» skriver han.

Se video øverst i artikkelen!

Snaut halvparten vil avsette Trump

Samtidig er det stadig flere som ønsker at Trump blir avsatt som president. Ifølge Fox News’ nye meningsmåling er det 49 prosent som ønsker ham avsatt, mens fire prosent mener han bør stilles for riksrett, men ikke avsatt. 41 prosent er imot at presidenten stilles for riksrett.

Målingen til NBC News og Wall Street Journal viser også at 49 prosent av befolkningen ønsker Trump stilt for riksrett og avsatt. Trump nyter imidlertid bred støtte blant sine egne republikanere. Målingen viser at ni av ti republikanere er imot at Trump blir avsatt.

Støtten fra eget parti er helt avgjørende for utfallet av riksrettprosessen, ettersom Senatet trenger to tredjedels flertall for å få ham avsatt. Republikanerne har per i dag flertall i Senatet.

- På dette tidlige stadiet av riksrettgranskningen, antyder tallene en vei mot seier for Trump når det gjelder «dommerne» i Senatet, sier demokraten og meningsmåleren Jeff Horwitt ved Hart Research, ifølge NBC News.

Les mer

Kan Trump bli avsatt og likevel bli gjenvalgt?

- Men det er en langt mer utfordrende vei som ligger foran dem neste november når «dommerne» (senatorene red.anm.) selv stiller til valg, sier han.

I de daglige målingene til MSN er det per 3. november 52 prosent som vil ha ham avsatt og 45 prosent som er imot avsettelse dersom Trump blir stilt for riksrett.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?