Trump tok først noen steg over grenselinjen, før Kim fulgte ham tilbake til sørkoreansk side.

– Det var en stor ære å krysse den grensen, det er gjort stor framgang, det er oppstått storartede vennskap, og dette vennskapet er i særdeleshet storartet, sa Trump.

– En stor dag for verden, mente den amerikanske presidenten.

Se video:

Ruster opp

Trump møtte Kim første gang i Singapore i fjor, i et forsøk på å overtale den nordkoreanske lederen til å avvikle sitt atomvåpen- og rakettprogram.

I februar møttes de to igjen i Vietnam, men det møtet endte i fiasko.

Trump selv hevder rett nok at hans diplomati har resultert i «enorm framgang», men eksperter og analytikere mener at det har vært resultatløst.

Nord-Korea har trappet opp sitt atomvåpenprogram og økt sitt atomarsenal med anslagsvis seks stridshoder til rundt 70 siden det første møtet mellom Kim og Trump.

Faren forsvant

Søndag fastholdt Trump at verden ble et mye tryggere sted da han overtok som president og etablerte «et utmerket forhold» til den nordkoreanske diktatoren.

– Før jeg overtok var det svært, svært ille. Det var en farlig situasjon for Sør-Korea, Nord-Korea og verden. Takket være det gode forholdet vi har utviklet, er dette ikke lenger tilfelle, sa Trump under en kort pressekonferanse med Kim i Freedom House på sørkoreansk side av grensen.

– Etter det første møtet vårt, forsvant all fare, hevdet han.

– Jeg har likt ham siden første gang vi møttes, la Trump til.

Ubehagelig fortid

– Trump og jeg har et utmerket forhold til hverandre. Om det ikke var for dette, ville dette hastige møtet ikke latt seg gjennomføre, kvitterte Kim.

– Jeg håper at dette møtet kan danne grunnlag for et bedre forhold mellom oss, sa den nordkoreanske lederen, som berømmet Trump for å ha vist stort mot med sitt korte besøk over grensa.

– Det viser at han ønsker å få en slutt på den ubehagelige fortiden og åpne opp for en ny framtid, sa Kim.

– Jeg er overbevist om at vårt gode forhold vil gjøre oss i stand til å overkomme de barrierer som er mellom oss, la han til.

Storartet

– Jeg vil få takke deg, formann. Dere hører kraften i stemmen hans, ingen har hørt den stemmen før, sa Trump.

– Dette har vært storartet, storartet. Jeg setter stor pris på å få være sammen med deg, fortsatte han, henvendt til den nordkoreanske diktatoren.

– Jeg vil få takke formann Kim, dersom han ikke hadde dukket opp, ville pressen fått meg til å se dum ut, la Trump til og inviterte Kim til Det hvite hus.

(©NTB)