NEW YORK (Nettavisen): Derfor irriterer han seg nå over at en av hans egne partifeller ikke er villig til å underkaste seg, skriver New York Times.

Les også: Trump-angrep: - Mesterlig utført

De «magiske ordene»

Avisen skriver at Trump er irritert over den svært populære republikanske guvernøren i Florida, Ron DeSantis, ikke har sagt offentlig at han vil tre til side om Trump bestemmer seg for å stille til gjenvalg som president i 2024.

Les også: Donald Trump og barna beskyldt for å ha villedet banker

- Jeg lurer på hvorfor fyren ikke vil si at han ikke kommer til å stille mot meg, skal Trump ha sagt til flere medarbeidere og rådgivere.

Les også: Kontroversiell og forhatt Trump-tilhenger utestengt fra Twitter etter sjokkerende vaksinemelding

Trump sier ifølge avisen at han ønsker at De Santis skal si disse «magiske ordene».

Trump: - Jeg hjalp DeSantis

Tidligere president Trump har flere ganger hevdet at det var han som fikk den politiske karrieren til DeSantis til å ta av, da han støttet Florida-politikeren i forbindelse med guvernørvalget i 2018.

Les også: Gigantisk opptur for Donald Trump og nye skrekktall for Biden

- Hør nå her, jeg hjalp Ron DeSantis på et nivå man aldri har sett noen gjøre før, har Trump tidligere uttalt i et intervju.

Les også: Joe Bidens «hemmelige innvandringsflygninger» gjør dem rasende: - Hvorfor alt hemmeligholdet?

Trump hevder DeSantis «aldri hadde hatt noen sjanse» til å vinne det valget, om han ikke fikk støtten fra den tidligere presidenten.

Trump: - Feigt

Nylig har man også sett eksempler på hvordan de to offentlig har kommet med kritikk av hverandre, om ikke direkte, så indirekte.

Under et intervju i forrige uke, sa Donald Trump at det var «feigt» av republikanere å ikke ville ville avklare offentlig om de hadde tatt den siste boosterdosen.

Flere republikanere har unnlatt å svare å dette spørsmålet, blant annet DeSantis, mest sannsynlig for å ikke å falle i unåde hos alle vaksinemotstanderne som finnes i USA, skriver New York Times.

- Burde ropt høyere

Men også DeSantis har raslet med sabelen. Sent i forrige uke uttalte Florida-guvernøren at noe av det han angrer mest på, er at han ikke var mer offentlig kritisk til Trumps håndtering av pandemien i startfasen.

Les også: - Nesten seks av ti amerikanere mener demokratiet deres står i fare for å kollapse

- Hadde jeg visst den gang det jeg vet nå, om at det var en trussel tidligere, så hadde jeg ropt ut mye høyre, uttalte DeSantis i forrige uke.

Les også: Fillerister Biden etter drap: - Han bare dumper dem her

Guvernøren forteller også at han ba Trump om å stanse alle fly fra Kina, men hevder samtidig at han i mars 2020 aldri hadde trodd at viruset ville føre til en full nedstengning av landet.

DeSantis har vært en av de guvernørene i USA som har kjempet hardest mot en nedstengning av samfunnet som en følge av pandemien.

Da man i fjor innførte vaksinepass i New York, svarte DeSantis med å true med bøter på 5000 dollar til alle de selskapene, skolene eller offentlige kontorene som krever vaksinepass.

Les også: Trump-sjokk for president Biden

Trump: - Folk dør ikke av vaksinen

Mens DeSantis lenge har gitt uttrykk for sin motstand mot koronarestriksjoner, har Trump i det siste kommet med tydelige signaler om at han har til hensikt å støtte vaksinearbeidet i landet. I et nylig intervju uttalt Trump at «vaksinen fungerer» og slo tilbake mot konspirasjonsteorien.

- Folk dør ikke når de tar vaksinen, sa Trump.

Den tidligere presidenten promoterte derimot ikke vaksinene på sitt siste folkemøte i Arizona i helgen, og samtidig kritiserte han også nedstengningen som fant sted i USA som en følge av koronaviruset.

Les også: Slik spres feilinformasjonen om koronaviruset: Testet positivt for covid med vann - ble delt 140.000 ganger

Det Trump derimot er tydelig på, og som han har bevist ved flere anledninger, er at han krever full lojalitet internt i partiet. Nettavisen har tidligere omtalt hvordan det forventes at republikanere drar til Florida og kysser ringen til Trump.

Les mer: – Tvinges til å komme og kysse ringen til Trump

Men akkurat det å skulle bøye seg på kne for Trump, er noe DeSantis derimot finner vanskelig akkurat nå. Han hevder ifølge avisen at akkurat det «er å be om for mye».

- De viktigste lederne i partiet

En av dem som nå prøver å kjøle ned konflikten mellom Trump og DeSantis, er lobbyisten Brian Ballard som ifølge New York Times skal ha god kontakt med begge to.

- De er to av de viktigste lederne i Det republikanske partiet, sier Ballard, som spår at de to «vil være personlige og politiske venner for resten av deres karriere».

Trump har foreløpig ikke varslet at han vil stille som presidentkandidat i 2024, men har ved flere anledninger flørtet med ideene om å gjøre det. DeSantis er på sin side oppe til gjenvalg ved mellomvalget nå i år.

Les også: «Donald Trump ble urinert på av prostituerte i Moskva»: Nå har spion-saken tatt en svært dramatisk vending

- Er som Trump, bare litt smartere

DeSantis er også den republikanerne som oftest blir nevnt som presidentkandidat om Trump ikke velger å stille.

Samtidig har Trump tidligere signalisert at DeSantis kunne ha blitt en god kandidat som visepresident, om han selv skulle velge å stille på ny.

Les også: Melania skal ha fått nok: - Det er over, og det er det

- DeSantis ville bli en formidabel kandidat i 2024, om Trump skulle bestemme seg for ikke å stille, sier den republikanske pengedonoren Dan Eberhart til New York Times.

Les også: - Donald Trump nedstammer fra Jesus og er den hemmelige nevøen til diktator Mussolini

- Han er som Trump, bare litt smartere, mer disiplinert og brysk, uten å være for brysk, sier Eberhart.

Donald Trump har på sin side kommentert en eventuell president duell mellom ham og DeSantis på følgende måte;

- Hvis jeg møter ham, så kommer jeg til å knuse ham slik jeg knuser alle andre.

Les mer: Trump: - Jeg kommer til å knuse ham slik jeg knuser alle andre