Gå til sidens hovedinnhold

Trump rasende etter legeintervju med «USAs mest troverdige mann»

President Donald Trump er rasende etter at «60 Minutes» gjorde et lengre intervju med smittevernekspert Anthony Fauci.

NEW YORK (Nettavisen): Det hvite hus og president Donald Trump har lagt begrensninger på smittevernekspert Anthony Fauci.

Det avslører Fauci selv i et intervju med legen og reporteren Jon LaPook, i TV-programmet «60 Minutes» på CBS.

Se video av Fauci på «60 Minutes» øverst i saken.

- I løpet av denne pandemien, har Det hvite hus kontrollert når du kan snakke med media?

- Vet du, her må jeg være ærlig og si ja, sier Fauci.

Les mer

Slo seg kraftig opp på fyllesjuke - nå er dette millionindustri

- Ikke fått tillatelse

- Jeg har helt klart ikke fått tillatelse til å være med på mange, mange show som har spurt etter meg, sier Fauci, som i programmet blir omtalt som «en av de mest troverdige stemmene i USA».

Les også: TV-stjerne filleristes etter Trump-støtte

- Du er en av de mest troverdige stemmene i USA, og likevel er du ikke der, du får ikke lov til å prate med oss. Kan du forstå den frustrasjonen som føles med tanke på begrensningen av informasjon på grunn av dette?

- Du vet, det har vært restriksjoner, men de har ikke vært konsistente, sier Fauci i intervjuet.

Kommunikasjonsdirektør Alyssa Farah i Det hvite hus har ifølge NTB tilbakevist påstanden om at Det hvite hus har hindret Fauci i å opptre så mye i mediene som han har ønsket

Les også: - Dette er en kjempetabbe av Donald Trump

«Overhodet ikke» overrasket over Trump-smitte

I det samme intervjuet sier Fauci at han «overhodet ikke» ble overrasket av at Trump ble smittet av koronaviruset.

Fauci viser blant annet til samlingen i Rosehagen i forbindelse med nominasjonen av Amy Coney Barrett som ny høyesterettsdommer.

- Jeg var bekymret for at han skulle bli syk da jeg så ham i en fullstendig prekær situasjon overfylt med mennesker der det ikke var noen adskillelse mellom dem, og nesten ingen som hadde på seg munnbind, sier Fauci.

- Da jeg så det på TV, sa jeg: «Herregud. Ingenting godt kan komme ut av dette, dette må være et problem». Og sant nok, det viste seg å være en supersprederhendelse, sier Fauci.

Se video her:

Det antas at over 30 mennesker ble smittet under seremonien i Rosehagen.

I intervjuet kritiserte Fauci også presidenten og sa blant annet at det kunne virke som at Trump feilaktig sammenstiller bruk av munnbind med svakhet, skriver NTB.

Les også: Ny vaksinekandidat overrasker: Full Trump-jubel

Trump til angrep på Fauci

Under et telefonmøte med ansatte i presidentens valgkampapparat mandag gikk Donald Trump hardt til angrep på Fauci, melder NTB.

– Folk er lei av å høre Fauci og alle disse idiotene, sa Trump på møtet som også CNN og andre amerikanske medier hadde tilgang til. Han skal dessuten ha kalt Fauci en «katastrofe».

- Fauci er en katastrofe. Hvis jeg lyttet til ham, ville vi ha 500 000 dødsfall, skal Trump ha sagt i samtalen. Deretter skal presidenten ha lagt til at det kan ha vært snakk om så mange som 700 000 eller 800 000 døde, ifølge CNN.

Les mer: Trump kalte Fauci «katastrofe» under telefonmøte

Populariteten stuper blant republikanerne

Ferske tall viser også at populariteten til Fauci har vært stupende blant republikanerne etter at pandemien traff USA og frem til i dag. Tall publisert av Statnews viser at populariteten til Fauci blant republikanerne har falt med 30 prosent fra april til september. Blant demokratene har troverdigheten til Fauci derimot økt fra 80 til 86 prosent.

Under et folkemøte på torsdag i forrige uke, beskyldte presidenten Fauci for å være en Demokrat. CNN melder at dette ikke stemmer og at Fauci ikke er registrert i noe politisk parti.

Like før helgen passerte USA åtte millioner smittede, og 225.000 amerikanere er døde. Fauci sier til «60 Minutes» at han derimot ikke ser for en seg ny lockdown av samfunnet.

- Da må det bli virkelig, virkelig ille, sier Fauci.

Se flere klipp fra «60 Minutes» her:

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken