NEW YORK (Nettavisen) Tidligere president Donald Trump er rasende etter nye anklager om at en person med tilknytning til Hillary Clintons presidentkampanje skal ha forsøkt å infiltrere servere i både Trump Tower og Det hvite hus.

Les også: «Trump-giften»: – De er nå en gruppe som hyller Il Duce, en leder utvalgt av Gud

Ville «koble Trump til Russland»

Trump beskylder nå Demokratene og Hillary Clinton for å ha spionert på ham, og hevder de ansvarlige burde blitt ilagt dødsstraff.

Bakgrunnen for Trumps vrede er detaljer fra rettsdokumenter fra statsadvokat John Durham, som etterforsker FBI-granskingen av Russlands innblanding i presidentvalgkampen i USA.

Les også: «Donald Trump ble urinert på av prostituerte i Moskva»: Nå har spion-saken tatt en svært dramatisk vending

I en uttalelse på fredag kommer det frem at Clinton-kampanjen skal ha betalt et teknologiselskap for å infiltrere servere i Trump Tower og Det hvite hus for å «kunne koble Trump til Russland», melder Fox News.

Les også: Hillary Clinton kommer med ny Trump-spådom

Trump: - En skandale

Insider skriver at nyhetene har gjort Trump rasende, og den tidligere presidenten mener det som nå fremkommer er «et udiskutabelt bevis på at min kampanje og presidentskap ble spionert på av operatører som ble betalt av Hillary Clinton-kampanjen».

Les også: - Trump er livredd for dette

- Dette er en skandale som er mye større i bredde og omfang enn Watergate, og de som var involvert og som visste om denne spionkampanjen burde blitt utsatt for straffeforfølgelse, skriver Trump i en uttalelse.

I en sterkere tidsperiode i vårt land, ville en slik forbrytelse blitt straffet med døden, fortsetter Trump.

Les også: – Det republikanske partiet er ikke lenger et politisk parti, det er et nyfascistisk parti

- I tillegg burde det blitt utbetalt en oppreisning til de i vårt land som ble rammet av dette, skriver den tidligere presidenten.

Les hele uttalelsen under:

Gransker FBI-granskningen

Opplysningene som nå kommer frem er en direkte følge av at daværende justisminister William Barr i 2019 håndplukket statsadvokat John H. Durham og ba ham om å lede en separat gransking av FBI-granskingen av Russlands innblanding i presidentvalgkampen.

FBI-granskningen, som ble ledet av spesialetterforsker Robert Mueller, kom til at Donald Trumps valgkampanje fikk hjelp av Russland til å vinne valget i 2016, men fant ikke tilstrekkelige bevis for at Trump selv var involvert.

Les også: Donald Trump slår kraftig tilbake mot toalett-nyhet

Målet for Durhams etterforskning derimot, er å se på om FBIs innsamling av informasjon av hva som foregikk i Donald Trumps valgkampapparat, var lovlig.

Tiltalt for å ha løyet til FBI

I fjor ble advokaten Michael Sussman, som har koblinger til Demokratene, tiltalt for for i et tilfelle å ha løyet til FBI.

Les hele tiltalen her.

Statsadvokat Durham mener Sussmann forklarte seg falskt da han hevdet at han ikke representerte en klient da han bare to måneder før presidentvalget ga FBI informasjon om at det var en «hemmelig kommunikasjonskanal» mellom Trump Organization og den russiske banken Alfa Bank.

Ifølge Insider hevder Durham at advokaten Sussmann jobbet på vegne av minst to klienter, Clinton-kampanjen og et teknologiselskap, da han formidlet disse anklagene til FBI.

Les også: President Trump benådet Michael Flynn

Sussmann har på sin side nektet straffskyld i henhold til tiltalen. Rettssaken mot Sussmann kommer etter planen opp en gang sent på vårparten.

Les også: Trumps tidligere advokat hevder Trump samarbeidet med Russland i 2016-valget

- Påstandene er irrelevante

I en fersk uttalelse skriver Michael Sussmanns forsvarere at de siste opplysningene fra statsadvokat John Durham og hans team både er “fordomsfulle og usanne” og at «påstandene er irrelevante», skriver CNN.

Les også: Slik ble Trump-damene ansatt: Sammenlignes med Stasi og Gestapo

- De har åpenbart som intensjon å politisere denne saken, fyre opp mediedekningen og påvirker juryen, skriver de i rettsdokumenter som ble gjort kjent på mandag.

Etter at saken først ble omtalt i Fox News er det flere medier som nå skriver at deres dekning av saken er basert på «for det meste feil eller gammelt nytt», som New York Times blant annet skriver.

Les også: «Koronapanikken»: - Hele greia var Ivanka Trumps idé

- Dette er det det siste eksempelet på utfordringen som er skapt av det bombardementet av lignende konspirasjonsteorier fra Mr. Trump og hans allierte, skriver avisen.

Også Washington Post reagerer på dekningen av saken, og i en faktasjekk av saken viser avisen blant annet til at ordet «infiltrerer» aldri er nevnt i dokumentene til Durham, selv om det er blitt gjengitt slik i Fox News.

Les også: Melania skal ha fått nok: - Det er over, og det er det