NEW YORK (Nettavisen): Donald Trump er rasende etter at Facebook-sjefen Mark Zuckerberg lot seg intervjue på podcasten til Joe Rogan, «The Joe Rogan Experience».

Se utdrag fra intervjuet her:

Trump: – Facebook la lokk på historien

Årsaken til Trumps vrede, er opplysninger om at Facebook skal ha lagt begrensninger på nyhetsartikler fra New York Post som omhandlet datamaskinen til Hunter Biden, sønnen av president Joe Biden.

– Facebook la lokk på historien, hevder Donald Trump.

Twitter nektet på sin side brukere å dele den kontroversiell New York Post-artikkelen om den demokratiske presidentkandidaten Joe Biden og hans sønn, noe som gjorde Trump rasende.

Les også: – Jeg har sett nok, folkens. Donald Trump vil bli tiltalt

Artiklene fra New York Post om Hunter Bidens «laptop fra helvete», som Nettavisen har omtalt ved flere anledninger, skal ha fått alarmklokkene til å ringe hos Facebook, noe som gjorde at de begrenset delingen av saken på Facebook i fem til syv dager.

Les også: Publiserer bildene Donald Trump hevder ikke eksisterte

– Facebook tillot at brukerne kunne dele historien, men den dukket i mindre grad opp i nyhetsfeeden til folk, skriver Insider.

– Den korrupte politikeren Joe Biden får «kriminelle Hillary» til å fremstå som en amatør, uttalte president Donald Trump etter oppslagene i New York Post.

Hunter Biden: – Jeg husker ikke

«Laptopen fra helvete», som også går under kallenavnet «laptopgate» i USA, handler om Hunter Bidens laptop som han angivelig skal ha levert inn og/eller glemt igjen på en brukthandel.

Les: De hemmelige Biden-epostene: - Hysterisk

Opplysningene om laptopen slo ned som en bombe under presidentvalget 2020, og flere medier publiserte innhold, e-poster og bilder fra laptopen.

Les også: Bidens «Laptop fra Helvete»: Kontroversiell journalist har offentliggjort artikkelen som ble stoppet

På laptopen var det i tillegg til kopi av flere SMS og mail mellom Hunter Biden, Joe Biden og andre familiemedlemmer, flere kompromitterende bilder av Hunter Biden der han både var lettkledd og brukte store mengder narkotika.

Les: - Hunter Biden fikk 50.000 dollar i måneden

– Det seriøse svaret mitt er at jeg vet ikke, jeg husker det ikke. Om noen har laptopen min, om den ble hacket, om det i det hele tatt eksisterer en laptop, jeg vet rett og slett ikke, har Hunter Biden selv uttalt i et intervju med «CBS This Morning» om laptopen.

Les: Hunter Biden: Husker verken sex med stripper eller «skandale-laptop»

Zuckerberg: – FBI tok kontakt

I intervjuet med Joe Rogan sier Facebook-sjefen Mark Zuckerberg at FBI tok kontakt med Facebook i forkant av presidentvalget i 2020 og advarte mot «polariserende innhold» og «russisk propaganda».

Les også: Kommer med elleville Russland-påstander om USA-president Joe Biden

Zuckerberg sier også at han ikke kan erindre om FBI spesifikt advarte Facebook om å New York Posts-saken, men sier at den aktuelle saken «fulgte det samme mønsteret».

Se deler av intervjuet med Zuckerberg øverst i saken.

Trump: – Et enormt svik

Opplysningene som kommer frem i Zuckerberg-intervjuet med Joe Rogan har gjort Donald Trump rasende.

– Så nå kommer det avgjørende endelig frem, nemlig at FBI la lokk på historien om Hunter Bidens laptop like før valget, vel vitende om at om det ikke gjorde det «så ville Trump enkelt ha vunnet presidentvalget i 2020», skriver Trump.

Trump: – Biden hører hjemme i fengsel

Trump fortsetter tiraden med å krever at man øyeblikkelig holder nytt presidentvalg.

– Dette er et enormt svik og valginnblanding på et nivå som vi aldri tidligere har opplevd i vårt land. Kuren: Vi må erklære den rettmessige vinneren, eller – og dette må være minimumsløsningen, erklære at valget i 2020 ble uopprettelig kompromittert og gjennomføre et nytt valg, øyeblikkelig! skriver Trump.

Les også: Biden: Trumps støttespillere ønsker å ta USA bakover i tid

Se hele meldingen her:

– Presidentvalget ble besudlet på en forferdelig og uopprettelig måte på grunn av FBIs falske beskrivelse av Laptopen fra Helvete overfor Facebook og media, fortsetter Trump.

Se hele meldingen her:

Meta: – Ingenting nytt

I etterkant av intervjuet Zuckerberg gjorde med Joe Rogan, har Facebooks eierselskap Meta gått ut med en presisering der de skriver at «ingenting rundt historien om Hunter Bidens laptop er nytt».

FBI delte generelle advarsler om innblanding fra utlandet og ikke noe spesifikt om Hunter Biden.

Se hele meldingen fra Meta her:

Hunter Biden etterforskes

Hunter Biden er for tiden under etterforskning i forbindelse med sin forretningsvirksomhet, og i slutten av juli meldte CNN at man er nær en avgjørelse om hvorvidt man skal ta ut tiltale mot Hunter Biden eller ikke.

Les også: Hevder han har tre mobiltelefoner med hemmelige bevis mot Joe Biden

President Biden er ikke innblandet i denne etterforskningen, men ifølge CNN sier at republikanerne har planer om å trappe opp deres egen etterforskning av Biden-familien om de får kontroll over Representantenes hus etter mellomvalget i november.

Les også: FBI etterforsker om Russland står bak angivelige eposter fra Bidens sønn

Trump raser mot ransakelse

Men det er ikke bare Facebook-intervjuet som får Trump til å rase mot FBI denne uken. Donald Trump og hans advokater sier i en uttalelse denne uken at FBIs anslag mot Mar-a-Lago, der de lette etter og fant hemmeligstemplede dokumenter, var «uberettiget».

Les også: Kongressen får Trump-dokumenter

USAs justisdepartement mener på sin side at Trumps representanter kan ha gjemt eller flyttet hemmeligstemplede dokumenter for å forhindre at de ble funnet av FBI-agenter som ransaket Mar-a-Lago, skriver NTB.

På et bilde justisdepartementet la ut denne uken, kan man se flere dokumenter spredt på et gulv, merket med ting som «SECRET» (hemmelig) og «TOP SECRET» (topphemmelig).

Les også: – Han brukte en hemmelig tunnel under Trumps hjem for å gå frem og tilbake mens han var deprimert og drakk tett