Trump bekrefter ransakingen i en uttalelse på sitt eget nettsted, Truth Social. Verken FBI eller justisdepartementet har svart på spørsmål fra AP om de kan bekrefte aksjonen.

The New York Times skriver at ransakelsen skjedde i forbindelse med etterforskningen av esker med klassifisert materiale Trump skal ha tatt med seg til eiendommen Mar-a-Lago etter at han gikk av som president.

Avisa får dette bekreftet av to uavhengige kilder. Trump har levert tilbake eskene etter at nasjonalarkivet truet med å gå til rettslige skritt.

Trump raser

FBI har i lang tid også etterforsket stormingen av Kongressen i januar 2021, da Joe Bidens valgseier skulle godkjennes.

– Dette er mørke tider for landet vårt når mitt vakre hjem i Mar-a-Lago nå beleires, ransakes og okkuperes av en stor gruppe FBI-agenter. Dette har aldri før skjedd med en president i USA, skriver Trump i uttalelsen.

CNN skriver at Trump ikke var i Florida da ransakelsen skjedde. Han vil ikke svare på spørsmål om å gi flere detaljer om ransakelsen.

Trump skriver på sitt eget nettsted at han har samarbeidet med alle relevante myndigheter, og at ransakingen er unødvendig og upassende. Han ble ikke varslet om aksjonen på forhånd.

– Angrep fra Demokratene

Ekspresidenten kaller aksjonen nok et angrep fra den radikale venstresiden i Demokratene, og sier den kommer fordi de ikke ønsker at han skal stille som presidentkandidat i 2024.

– Et slikt angrep kan bare finne sted i et ødelagt, tredje-verden-land. Dessverre er USA nå blitt et av de landene, korrupt på et nivå som ingen har sett tidligere, skriver Trump.

Han legger til at agentene til og med tok seg inn i safen hans, med utropstegn bak setningen.

Viser til Watergate og Clinton-eposter

– Hva er forskjellen på dette og Watergate? spør Trump med henvisning til skandalen som førte til at Richard Nixon måtte gå av etter et innbrudd i Demokratenes partikontorer.

– Nå skjer det i revers, demokratene bryter seg inn i hjemmet til USAs 45. president, skriver Trump.

Han skriver ingenting om hvorfor FBI-agentene har gått til dette skrittet, men viser igjen til etterforskningen av Hillary Clintons eposter og de mange granskningene av Trump som har foregått.

– Jeg vil fortsette å kjempe for det fantastiske amerikanske folket, skriver Trump.

Trump har vært knyttet til flere etterforskninger, også økonomiske saker.