Gå til sidens hovedinnhold

Trump raser forbi Clinton

Donald Trump har fått en ledelse over Hillary Clinton i en fersk meningsmåling.

Republikanernes antatte presidentkandidat, Donald Trump, leder over Demokratenes favorittkandidat Hillary Clinton i en ny meningsmåling fra Washington Post-ABC News.

I målingen får Trump en oppslutning på 46 prosent, mens Clinton får 44. Trump har dermed økt oppslutningen sin med elleve prosentpoeng siden mars måned, skriver The Washington Post. Målingen er gjennomført med registrerte velgere.

I en annen måling utført av NBC News/WallStreet Journal, er det imidlertid Clinton som leder med tre prosentpoeng. Trump fikk en oppslutning på 43 prosent mot Clintons 46. Dermed ligger det an til et dødt løp.

Negativt inntrykk av begge
Meningsmålingen til Washington Post og ABC News viser imidlertid at over halvparten av amerikanske velgerne har et ufordelaktig og negativt inntrykk av både Clinton og Trump har blitt.

Dette er første gang i historien til målingene fra Washington Post og ABC News, at kandidater fra de to store partiene har blitt vurdert så nedslående av velgerne som Clinton og Trump, skriver The Washington Post.

Trumps framgang på målingene skjer samtidig med en voksende aksept for Trumps nominasjon i den republikanske eliten, skriver CNN. Trump har i det siste sanket støtte fra tidligere rivaler i nominasjonsvalget og folkevalgte i Kongressen.

På demokratisk side mangler Clinton fortsatt de nødvendige delegatene til å sikre seg nominasjonen mot rivalen Bernie Sanders.

- Du yppet til bråk
Trump fikk i helgen støtteerklæringer fra den mektige våpenlobbyen NRA (National Rifle Association). Ettersom Clinton er tilhenger av våpenkontroll, ligger det an til at våpen kan bli et hett tema under valgkampen.

Både Trump og Clinton tok fram sine skyts i helgen og angrep hverandres våpenpolitikk. Mens Trump advarte om at Clinton «ville ta våpnene fra amerikanerne», svarte Clinton med at Trump «ville utsette flere barn for risikoen for vold», ifølge Politico.

- Hillary, du yppet til denne kampen, men merk mine ord. Vi skal vinne den, sa Chris Cox, som er leder for den politiske fløyen til NRA, i en uttalelse på lørdag.

Kommentarer til denne saken