RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trump saksøker TV-kanal i strid om Miss USA

Donald Trump har fått mye kritikk etter at han omtalte mexicanere som voldtektsmenn og kriminelle. Nå dropper TV-kanalen Univision å vise missekåringen han eier. Her er Trump sammen med Miss USA 2013, Erin Brady.
Donald Trump har fått mye kritikk etter at han omtalte mexicanere som voldtektsmenn og kriminelle. Nå dropper TV-kanalen Univision å vise missekåringen han eier. Her er Trump sammen med Miss USA 2013, Erin Brady. Foto: Steve Marcus (Reuters / NTB Scanpix)
TV-kanalen Univision kutter samarbeidet med Donald Trumps missekåring etter nedlatende karakteristikker av mexicanere. Trump svarer med søksmål.

Den spanskspråklige amerikanske kanalen bestemte torsdag at den ikke vil sende den Trump-eide missekåringen «Miss USA», som arrangeres 12. juli.

Kanalen vil heller ikke sende andre program som har noe å gjøre med eiendomsmogulen og TV-kjendisen som nå forsøker å bli republikanernes presidentkandidat i 2016.

– Når Mexico sender folk, sender de ikke sine beste, sa da han kunngjorde sitt kandidatur forrige tirsdag.

Fakta: Fakta om Donald Trump

Klikk for å åpne faktaboksen
 

* Republikansk presidentkandidat. Forretningsmann og milliardær. Høylytt kritiker av Obama. Lekte også med tanken på å stille som republikansk presidentkandidat i 2012.

* Født i 1946 i Queens i New York.

* Studerte økonomi ved Wharton School of Business i Pennsylvania

* Begynte i selskapet til faren, eiendomsmagnaten Fred Trump, før han startet sin egen eiendomsvirksomhet. Eier også flyselskaper og kasinoer. Medeier i Miss Universe-organisasjonen. Produsent og vert for realityshowet «The Apprentice» på TV-kanalen NBC.

* Selskapene hans måtte refinansieres etter store økonomiske problemer tidlig på 90-tallet.

* Gift med Melania Trump. Fem barn fra tre ekteskap.

(Kilde: NTB)

– De sender folk som har mange problemer, og de tar med seg de problemene. De tar med seg narkotika. De bringer med seg kriminalitet. De er voldtektsmenn, fortsatte han i sin omtale av mexicanske innvandrere, før han la til at «noen, antar jeg, er bra folk».

Univision skrev under på en rettighetskontrakt med Miss Universe-organisasjonen i januar. Ifølge Trumps advokat vil han blant annet svare med et injuriesøksmål. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere