Budsjettforslaget er ventet å bli presentert mandag og vil inkludere en bevilgning på 100 millioner dollar (over 880 millioner kroner etter dagens kurs) til programmet Women's Global Development and Prosperity Initiative, opplyser en tjenesteperson i Det hvite hus.

Prosjektet ble igangsatt i forrige måned av Trump-administrasjonen. Det ledes av presidentens datter Ivanka Trump og en seniorrådgiver.

Programmet har til hensikt å hjelpe 50 millioner kvinner i utviklingsland til å skaffe seg bedre økonomiske kår over de neste seks årene. En rekke departementer og etater bidrar i programmet. Hensikten er også at programmet skal koordinere eksisterende programmer og utvikle nye programmer som har som mål å hjelpe kvinner til å skaffe seg arbeidstrening, ti å gi økonomisk støtte, juridisk hjelp og rådgivning.

Finansieringen av fondet skal sluses via utviklingsetaten USAID. Opprinnelig skulle det settes av 50 millioner dollar til fondet ved å bruke penger som allerede lå inne i budsjettene. Trump har tidligere prøvd å kutte i bevilgningene til USAID.

(©NTB)