NEW YORK (Nettavisen): President Joe Biden sliter i motbakke, og nå viser en ny måling at han scorer dårligere enn det president Donald Trump gjorde på samme tidspunkt i sitt presidentskap.

Les også: Trump-angrep: - Mesterlig utført

Bare 33 prosent mener Biden gjør en bra jobb

Meningsmålingen fra Quinnipiac poll som ble offentliggjort på onsdag, viser at bare 33 prosent av de spurte mener at Biden gjør en god jobb, mens hele 53 prosent ikke liker jobben han gjør.

Målingen er også en nedgang på tre prosentpoeng fra siste måling i november 2021, som viste henholdsvis 36 og 53 prosent, skriver Newsweek.

Les også: «Donald Trump ble urinert på av prostituerte i Moskva»: Nå har spion-saken tatt en svært dramatisk vending

Målingen ble foretatt blant 1313 voksne amerikanere i perioden 7.-11. januar og har en feilmargin på 2,7 prosent.

Januarmålingen viser dermed at Biden nå scorer dårligere enn det Trump gjorde etter sitt første år som president når det gjelder hvor mange som mener han gjør en god jobb.

Les også: Hillary Clinton kommer med ny Trump-spådom

I en måling fra Quinnipiac i januar 2018 var det 36 prosent av de spurte som mente Trump gjorde en god jobb, mens 59 prosent mente han gjorde en dårlig jobb.

Les også: Gigantisk opptur for Donald Trump

Saken fortsetter under:

Når det gjelder Barack Obama så var det hele 45 prosent som mente han gjorde en god jobb, ifølge tilsvarende måling tatt i januar 2010.

Flere nederlag for Biden

Biden har for tiden mye motgang, og på torsdag kom nyheten om at USAs høyesterett slår ned presidentens krav om at ansatte på store arbeidsplasser i USA enten må være vaksinert eller testes ukentlig og bruke munnbind på jobb.

Les også: Elendige tall for Biden - jobbveksten langt under ventet

Torsdag ble det også klart at Biden trolig går mot enda et filibuster-nederlag for Biden, fordi en nøkkelpolitiker går imot å skrote filibusteren, melder NTB.

Senator Kyrsten Sinema sier hun går mot USAs president Joe Bidens ønske om å fjerne den såkalte filibusterregelen for å kunne endre Senatets valglover.

– Selv om jeg fortsetter å støtte lovforslagene, vil jeg ikke støtte separate handlinger som forverrer den underliggende sykdommen med splittelse som infiserer landet vårt, sa Arizona-senatoren fra Demokratene i en tale til Senatet.

Det gjør prosessen mye vanskeligere for Biden. Presidenten sier torsdag at han ikke lenger er sikker på å få gjennom endringen av valglovene.

Les også: - En perfekt storm for at Hillary Clinton skal gjøre comeback

Inflasjon på 7 prosent

På onsdag kom også tall som viste at inflasjonen i USA var på 7 prosent i desember, det høyeste nivået siden 1982.

Les også: Melania skal ha fått nok: - Det er over, og det er det

Det er først og fremst utviklingen for boliger, biler og energi som bidrar til at prisene i desember var 7 prosent høyere enn i desember i fjor, skriver NTB.

Bakgrunnen for inflasjonsøkningen er at forbruket har økt kraftig etter nedstengningene under koronapandemien. Det har bidratt til problemer i forsyningskjeden, som igjen bidrar til høyere priser.

Inflasjonen er også en hodepine for president Joe Biden og demokratene i Kongressen, som forsøker å få vedtatt en stor og kostbar tiltakspakke for økonomien.