NEW YORK (Nettavisen): I et nytt lydopptak lagt ut av ABC-journalisten og forfatteren Jonathan Karl gir Donald Trump tilsynelatende sin støtte til de demonstrantene som truet visepresident Mike Pence i forbindelse med opprøret mot Kongressen 6. januar i år.

Hør lydopptaket her:

Trump: - Vel, folk var rasende

I Intervjuet Karl har lagt ut på Twitter, blir Trump spurt om hva han mener om at demonstrantene ropte «Heng Mike Pence».

Les også: Avslører: - Derfor havnet Donald Trump på sykehus

- Vel, folk var rasende, kan man høre Trump si i intervjuet.

Da fanatiske Trump-tilhengere stormet Kongressen 6. januar, ble visepresident Mike Pence truet på livet. Han skulle i tråd med grunnloven stå for godkjenningen av Joe Biden som landets nye president, men måtte sammen med familien reddes unna av livvakter mens inntrengerne ropte at han skulle henges.

Pence sa senere at han er stolt og forsvarer handlingene sine, etter at han bidro til å verifisere valgresultatet.

– Sannheten er at det ikke finnes noe mer uamerikansk enn ideen om at én person kan velge hvem som blir amerikansk president. Presidentskapet hører til det amerikanske folk og bare til dem, sa Pence i sommer, ifølge NTB.

Les også: Donald Trump er rasende: Slik reagerer Erna Solberg på de sjokkerende bildene

Trump: - Hvordan kan du?

I intervjuet, som Jonathan Karl har gjort med Donald Trump i forbindelse med den nye boken han nå kommer med «Betrayal: The Final Act of the Trump Show», sier Trump følgende på spørsmål om han følte Pence var truet under stormingen av Kongressen.

Les også: «Koronapanikken»: - Hele greia var Ivanka Trumps idé

- Nei, jeg følte han var godt beskyttet og jeg hadde også fått høre at han var i god form, sier Trump.

I intervjuet sier Trump også at demonstrantene hadde rett til å være opprørt over Mike Pence.

Les også: Donald Trumps niese med stikk til familien: - Definitivt den dummeste av dem alle

- Det normale er at man skal prøve å beskytte. Hvordan kan man - når man vet at en stemme er falsk - hvordan kan du la en falsk stemme passere? sier Trump i intervjuet, ifølge CNN.

Pence skal ha vært faretruende nær flere av demonstrantene 6. januar. Pence ble evakuert bare minutter før demonstrantene nådde området han var i, skriver CNN.

Les også: Trump: - Jeg kommer til å knuse ham slik jeg knuser alle andre