NEW YORK (Nettavisen): Donald Trump er denne uken ute og sprer og deler meldinger om både borgerkrig i USA og atomkrig i verden.

- Borgerkrig

Donald Trump delte først denne uken en melding på Truth Social fra en bruker ved navn Maga King Thanos, med referanse til «borgerkrig».

Les også: Donald Trump-sjokk i oppsiktsvekkende ny måling

Meldingen kom som en respons på et sitat fra president i El Salvador Nayib Bukele fra en tid tilbake. I meldingen står det følgende:

- Det mektigste landet i verden faller så raskt at det får deg til å undre over hva som er de egentlige årsakene. Noe så stort og mektig kan ikke bli ødelagt så raskt, med mindre fienden kommer innenfra.

Les også: Mener president Biden bør gå av: - Han er usammenhengende, borte vekk og forvirretDonald Trump-sjokk i oppsiktsvekkende ny måling

Trump får nå kraftig kraftig kritikk for å ha delt videre en melding om borgerkrig.

- Den vanærede og tidligere presidenten som ble stilt for riksrett to ganger delte nettopp en melding fra en annen bruker på sin sosiale medie-plattform som oppfordrer til borgerkrig. Dette er hinsides farlig, skriver den politiske anti-Trump grupperingen MeidasTouch på Twitter.

En av Trumps største kritikere internt i partiet, den republikanske representanten Adam Kinzinger fra Illinois, fordømmer også Trumps melding på Truth Social, skriver Newsweek.

- Er det noen av mine partikolleger blant republikanerne som ønsker å rope ut nå? Eller ønsker vi bare komme oss gjennom ett valg til først? skriver han på Twitter

Trump gir seg derimot ikke, og følger nå opp med å hevde at det nå er mer sannsynlig at det går mot en ny atomkrig i verden enn at det ikke gjør det.

- Jeg trodde aldri i mine villeste fantasier at USA ville bli involvert i en atomkrig. Nå derimot, på grunn av retorikken til våre ledere og et svært dårlig valg av ord, så er det er trolig mer sannsynlig at det skjer enn at det ikke skjer, skriver Trump.

Se meldingen her:

Trump kommer deretter på nytt med påstandene om at det ikke hadde vært krig i Ukraina om han hadde vært president.

- Russland/Ukraina ville aldri har skjedd under en Trump-administrasjon. Nå finnes det færre kort å spille, men de er likevel veldig spillbare. Er det Kina neste, skriver Trump, med tydelig henvisning til Kina-og Taiwan-problematikken.

Les også: Joe Biden vekker nok en gang global oppsikt: - Dette var ikke en tabbeuttalelse

Deler ut Trump-støtte

Trump har flere ganger den siste tiden publisert en rekke støtteerklæringer til republikanske kandidater i forbindelse med de pågående primærvalgene.

Et av valgene det nå knytter seg ekstra stor spenning til, er tirsdagens valg i Georgia.

Der har Trump gitt sin støtte til utfordreren David Perdue i stedet for til den sittende guvernøren, republikaneren Brian Kemp.

Sent tirsdag kveld norsk tid skriver Trump at han er optimistisk med tanke på valget i Georgia.

- Rekordmange stilte opp i den fantastiske staten Georgia. Lover det godt for de kandidatene jeg har gitt min støtte til? Kanskje det!!! skriver Trump på sin sosiale medieplattform Truth Social der han nå har 3,1 millioner følgere.

Se meldingen her:

Da Trump ble kastet ut av Twitter i januar 2021, hadde han 88.7 millioner følgere.

Ved 02.30-tiden natt til onsdag melder derimot Wall Street Journal at det er Brian Kemp som stikker av sted med seieren, og dermed gir Donald Trump et surt nederlag.