Alle de største nyhetsbyråene og mediene i USA har den siste tiden utropt Joe Biden som vinner av valget i USA. Tidlig søndag ettermiddag kommenterte Trump dette slik:

– Han vant fordi valget var rigget. INGEN VALGOBSERVATØRER ble tillatt, stemmene ble talt opp av den radikale venstresidens privateide selskap, Dominion, med dårlig rykte og utstyr som ikke engang ble godkjent for bruk i Texas (som jeg vant med god margin!), skrev Trump.

Den første setningen fikk flere til å reagere:

– Innrømmet han nettopp … nederlag…? skrev en.

– Så du innrømmer at han vant. Du nærmer deg. Litt etter litt. Kom igjen Donny, du kan klare det! skrev en annen.

Nesten halvannen time senere slår Trump knallhardt tilbake, og avviser at han innrømmer nederlag:

– RIGGET VALG! VI VIL VINNE!

Han utdyper det hele slik:

– Han vant bare i øynene til FAKE NEWS MEDIA. Jeg innrømmer INGENTING! Vi har en lang vei å gå. Dette var et RIGGET VALG!

Presidentens niese, Mary Trump, som tidligere har skrevet en kontroversiell bok om onkelen, har også tatt til Twitter.

Hun skriver «fikset det for deg», og siterer Trump kun på «Han vant».

– Mekaniske «feil»

Donald Trump hevder også søndag ettermiddag at det ble gjort feil i forbindelse med valget:

– Alle de mekaniske «feilene» som fant sted på valgnatten var DE som forsøkte å stjele stemmer. De lykkes stort, uten å bli tatt. Poststemmer er en syk spøk! skriver han i en tidligere Twitter-melding.

Videre skriver Trump at hans advokat Rudy Giuliani vil komme med ny og «viktig» informasjon om det påståtte valgjukset senere søndag.

Presidenten har helt siden det ble klart at det gikk mot Biden-seier hevdet at valget stjeles og at han er den rettmessige vinneren dersom man kun teller «lovlige stemmer». Nyhetsbyrået AP har tidligere faktasjekket og avfeid Trumps påstander om at Dominion skal ha «slettet 2,7 millioner stemmer».

Trump og hans leir har på sin side ikke lagt fram dokumentasjon på dette, og de er blitt stoppet i flere forsøk på å ta valgresultatet til retten.

– Omtellingen er svindel

Valgarbeidere i Georgias 159 fylker satte fredag i gang med å gå gjennom stemmene i presidentvalget for hånd.

Delstaten hadde en så knapp margin i presidentvalget (Joe Biden er 14.163 stemmer foran Donald Trump) at en omtelling ble beordret av delstatsmyndighetene.

Det foregår ved at valgarbeiderne er delt opp i par, der en teller og en kvalitetssikrer. Begge sier navnet på stemmeseddelen høyt, legger den i kandidatens bunke som deretter telles opp for hånd.

Observatører fra Republikanerne og Demokratene er tatt i ed, og får bevege seg ganske fritt i lokalet.

I en annen Twitter-melding søndag, der Trump siterer advokat Lin Wood, melder han at omtellingen ikke er til å stole på:

– Omtellingen er svindel, betyr ingenting, skriver Trump, og hevder at det finnes falske, ulovlige signaturer.

En halvtime etter publisering er alle de tre siterte meldingene om valgjuks fra Trump i denne saken merket som omstridt av Twitter.

Les også: Minst tjue pågrepet etter sammenstøt i Washington

Advokat Wood fremmet fredag et søksmål mot valgstyret i Georgia, i et forsøk på å stoppe sertifiseringen av valgresultatet i delstaten, melder The Hill. Dette var samme dag som flere medier utropte Biden til vinner av delstaten.

Wood siterer i søksmålet ​​et forlik i mars som skisserte endringer i hvordan signaturmatching på poststemmer blir håndtert, skriver The Hill.

Resultatet av omtellingen vil ikke slippes stykkevis slik som i selve valgopptellingen, men samlet når alt er ferdig. Det er resultatet fra denne omtellingen som blir det endelige resultatet, og kandidatene kan når det er klart be om enda en omtelling, som da vil gjøres med maskiner.

Les også: Slik kan Donald Trump håve inn penger når han er ferdig som president

Resultatet er ventet innen midnatt onsdag kveld kommende uke.

Selv om Trump skulle vinne omtellingen mangler han fremdeles 20 valgmenn for å vinne valget, viser oversikten til Fox News.