NEW YORK (Nettavisen): Republikaneren og tilhengeren av konspirasjonsteorier, Marjorie Taylor Greene, setter sinnene i kok i USA.

Se video av Marjorie Taylor Greene her:

Årsaken er flere artikler de siste ukene der det kommer frem hvilke konspirasjonsteorier hun har gitt sin støtte til, samt at hun også har gitt sin støtte til innlegg i sosiale medier om å henrette demokratenes Nancy Pelosi og henge Barack Obama.

Les også: Denne vaksineturismen får folk til å rase

- Virkelighetsfjern, avskyelig og veldig farlig

Marjorie Taylor Greene får nå massiv kritikk, ikke bare av demokratene, men også av egne partifeller.

Den britiske programlederen Pierce Morgan, som inntil nylig var en god venn av tidligere president Donald Trump, reagerer også på det som har kommet frem om Green i det siste.

Les også: CNN: - Det som har kommet fram de siste ukene vil overraske mange om forholdet mellom Donald og Melania Trump

- Marjorie Taylor Greene er en virkelighetsfjern, avskyelig og veldig farlig galning hvis tilstedeværelse i den amerikanske kongressen er en skam for Amerika. Tannløse republikanere må gro noen baller, begrave Trumps spøkelse og utvise henne, skriver Pierce Morgan i en kommentar i Dail Mail.

Les også: Grusomme tall for Trump: - Radioaktivt

Kalte Parkland-overlevende for «Lille Hitler»

En av hendelsene Greene kritiseres for, er en video fra mars 2019 der hun konfronterer David Hogg, en ung mann som overlevde Parkland-skytingen i februar 2018, der en utvist elev skjøt og drepte 17 personer på en videregående skole i Florida. Flere mener at hun på videoen trakasserer en skoleskyting-overlevende.

Se videoen her:

Greene, som ifølge CNN også har kalt David Hogg for #littleHitler - opplyser i en skriftlig uttalelse at den kontroversielle videoen ble tatt mens hun var i Washington, «for å gå fra kontor til kontor i Senatet for å motsette seg den radikale våpenkontroll agendaen som David Hogg presset på med».

Vil fjerne henne fra Kongressen

Flere demokrater forsøker også nå å få Marjorie Taylor Greene fjernet fra Kongressen.

I tillegg retter også republikanernes mektige Mitch McConnell hard kritikk mot sin partifelle.

Greene har støttet en rekke konspirasjonsteorier som er fremmet av QAnon-bevegelsen. Hun har også gjentatt tidligere president Donald Trumps ubegrunnede påstander om valgfusk.

Les også: Dette er QAnon

«En kreftsvulst for Det republikanske partiet»

I en uttalelse til The Hill advarer McConnell om at Green, som er nyvalgt kongressrepresentant fra Georgia, omfavner det han kaller «sinnssyke løgner og konspirasjonsteorier».

Les også: Hillary Clinton kommer med sjokkerende Trump-påstand

Hun er «en kreftsvulst for Det republikanske partiet», sier lederen for republikanerne i Senatet.

– En person som har antydet at kanskje det ikke var noe fly som traff Pentagon 11. september, at grusomme skoleskytinger var iscenesatt, og at Clinton-paret fikk JFK juniors fly til å styrte, tilhører ikke virkeligheten, fortsetter McConnell.

Les også: Ønsker å ødelegge for Trump for evig og alltid

Greene slår tilbake på Twitter

Greene har svart på McConnells kritikk via Twitter.

– Den virkelige kreftsvulsten for Det republikanske partiet er svake republikanere som bare vet hvordan de kan tape med stil. Dette er hvorfor vi taper landet vårt, skriver hun.

Hun har også startet en underskriftskampanje for de som støtter henne.

Se flere av hennes Twitter-uttalelser lenger ned i saken.

Republikanernes leder i Representantenes hus, Kevin McCarthy, ventes å innkalle Greene til et møte denne uken. Demokratene truer samtidig med å holde en avstemning denne uken for å kaste Greene ut av komiteene der hun sitter, dersom McCarthy ikke fjerner henne først.

- Greene blir ikke utvist

Men ikke alle er like sikre på om Greene vil bli utvist.

- Marjorie Taylor Greene og hennes konspirasjonsteorier blir ikke utvist fra kongressen. Bare fem medlemmer av kongressen er utvist fra huset. Greene blir ikke den sjette, skriver Hayes Brown i MSNBC i en kronikk denne uken, og viser blant annet til at hun fortsatt har støtte av tidligere president Donald Trump.

Han skriver at Donald Trump ifølge en artikkel i New York Times til og med skal ha ringt Greene og heiet henne frem.

Brown gjør også et poeng av at Marjorie Taylor Greene har stor støtte i sitt eget distrikt. Skribenten drar blant annet frem en kommentar fra en av hennes tilhengere på Facebook, etter at en NBC News-ansatt spurte leserne om hva de mente om hennes kommentarer og Facebook-poster:

- Noah var selv en konspirasjonsteoretiker da han bygde arken. Så, hvem er vi da til å si hva som er sant eller ikke?

Vil fjerne Greene fra komiteene

CNN melder på onsdag at Steny Hoyer, Demokratenes flertallsleder i Representantenes hus, tar de første stegene mot å få fjernet Marjorie Taylor Greene fra de to komiteene hun skal inn i.

Hoyer, som sent tirsdag kveld hadde samtaler med Republikanernes leder i Representantenes hus, Kevin McCarthy om Greene, sier at det er mulig at denne avstemningen vil finne sted allerede på torsdag.

- Jeg snakket med leder McCarthy i morges, og det er tydelig at det ikke finnes noe alternativ til å holde en avstemning om resolusjonen om å fjerne representant Greene fra komiteenes oppdrag. Regelkomiteen møtes i ettermiddag, og huset vil stemme om resolusjonen i morgen, sier Hoyer i en uttalelse.

Det pågår også en diskusjon om hvorvidt Greene, som skal inn i utdanningskomiteen og budsjettkomiteen, som et kompromiss bare vil bli fjernet fra en av komiteene.

Republikanerne nekter å kaste Greene

I en uttalelse som kom natt til torsdag norsk tid, fordømmer McCarthy de tidligere uttalelsene til Marjorie Taylor Greene, men han nekter likevel å fjerne henne fra komiteene.

- Tidligere kommentarer fra, og godkjent av, Marjorie Taylor Greene om skoleskyting, politisk vold og antisemittiske konspirasjonsteorier representerer ikke verdiene eller den tro vi har blant republikanerne i Huset. Jeg fordømmer disse kommentarene utvetydig, sier han i en uttalelse ifølge New York Times.

McCarthy mener likevel det at Demokratene når prøver å få henne fjernet er et uttrykk for et maktovergrep, skriver New York Times.

Ifølge CNN frykter flere Republikanere at støyen rundt Marjorie Taylor Greene kan skade partiets omdømme og til slutt bli en langsiktig distraksjon som kan true deres mulighet til å vinne tilbake Representantenes hus i forbindelse med valget i 2022.

Her er flere av Twitter-meldingene til Marjorie Taylor Greene:

- Trump satte alle kongressmedlemmenes liv i fare

I en uttalelse på tirsdag hevder Demokratene i Huset at Donald Trump utsatte alle medlemmene i Kongressen for livsfare da han sendte sine tilhengere som en «ladd kanon» mot de folkevalgte, skriver NTB.

Påstanden fremmes i prosesskrivet fra demokrater i Representantenes hus, som fungerer som aktorat i riksrettssaken som starter mot Trump neste uke.

– I et alvorlig svik mot sin presidented oppildnet president Trump en voldelig mobb til å angripe USAs Capitol under fellesseansen, og dermed hindre godkjennelsen av Joe Biden som vinner av presidentvalget, sier aktoratet med kongressmedlem Jamie Raskin i spissen.

Trump: «Heksejakt»

Trump selv har ikke villet ta ansvar for stormingen av Kongressen, men fordømte 14. januar voldsbruken til sine støttespillere. Riksrettsprosessen har han kalt for latterlig og «den største heksejakten i politikkens historie», et begrep han også brukte om den første riksrettssaken.

Les også: - Trump var «som et monster» og «mentalt utilgjengelig» under angrepet

Trumps advokater sier at Senatet ikke kan stille Trump for riksrett ettersom han nå er en sivil borger. Advokatteamet argumenterer også for at Senatet ikke har myndighet til å nekte ekspresidenten å stille til offentlige verv i fremtiden, skriver Reuters.

De benekter også at 74-åringen hadde en medvirkende rolle da Kongressen ble stormet for en drøy måned siden. Advokatene omtaler riksrettsprosessen som ukonstitusjonell.

For at han skal bli dømt, må samtlige demokrater og 17 av de 50 republikanske senatorene finne ham skyldig.