NEW YORK (Nettavisen): Presset på Donald Trump øker etter at det i mai ble kjent at påtalemyndigheten i New York har trappet opp etterforskningen av ham for kriminelle forhold.

Både Donald Trump og Trump Organization er for tiden under etterforskning av statsadvokat Cyrus Vance Jr. på Manhattan i New York.

Les også: Trump-etterforskningen: - Ikke ta meg, ta Melania!

Etterforsker finansdirektøren

Vance er spesielt opptatt av å fastslå om Trump har oppgitt en lavere verdi på sine eiendommer enn det som er riktig, for å oppnå lavere skatt. Trump Organization kan samtidig ha oppgitt en høyere verdi på eiendommene til banker for å få bedre lånevilkår.

Les også: Denne Trump-kritikken var svært uvanlig og ble aldri offentlig kjent: - Dette er helt for jævlig

Nylig ble det også kjent at Allen Weisselberg, som i flere tiår har vært finansdirektør i The Trump Organization og regnskapsfører for Trump-familien, er sentral i denne etterforskningen.

Les mer: Hun har fortalt om nakenbildene til Donald Trump - nå vil hun fortelle etterforskerne absolutt alt

Men nå viser det seg at også Trumps tidligere livvakt Matthew Calamari, som i dag er Trumps chief operating officer (COO) i The Trump Organization, og hans sønn også er under etterforskning. Det skriver CNN.

Her er Matthew Calamari fotografert sammen med flere medlemmer av Donald Trumps familie, samt sammen med NFL-stjernen Nick Mangold i 2011:

Leiligheter og biler

Ifølge The Wall Street Journal undersøker statsadvokaten på Manhattan blant annet om Trump Organization ga Calamari fordeler ved bruk av leiligheter og biler, uten å måtte skatte av disse fordelene.

Ifølge Wall Street Journal bor Calamari i en leilighet i Trump Park Avenue på Manhattan og kjører også en Mercedes som er leaset av Trump Organization. I tillegg skal hans sønn også bo i en leilighet som eies av selskapet.

Både Calimari og sønnen skal ifølge Insider nå ha tatt kontakt med advokater for å få juridisk bistand under etterforskningen.

Svigerdatter samarbeider med etterforskerne

Statsadvokaten på Manhattan jobber allerede med å prøve å få Allen Weisselberg til å flippe over og samarbeide med etterforskerne, om han kommer under stort nok press.

Her har hans svigerdatter, Jennifer Weisselberg, allerede vært i flere avhør, senest i forrige uke, og hun kan bli en potensielt viktig brikke i den videre etterforskningen av Trump Organization.

Jennifer og hennes eksmann Barry Weisselberg skal tidligere ha fått en leilighet på Manhattan med utsikt over Central Park i gave fra Trump. Ifølge Bloomberg skal Barry ha latt være å betale skatt for den ved å kategorisere den feilaktig i skattepapirene.

Kan bli viktig for etterforskerne

Insider skriver at Matthew Calamaris kjennskap til hva som har foregått i Trump Organization i alle årene han har jobbet der, kan bli viktig for etterforskerne, ikke minst om de greier å få ham til å flippe over og samarbeide.

Les også: - Trump er sjalu som faen akkurat nå

Ifølge Bloomberg har Calimaris rolle i selskapet vært bygningsledelse, konstruksjon og forsikring av selskapertsbygningmasse.

Det er likevel Weisselberg som anses for å være den viktigste brikken for etterforskerne som jager Donald Trump og Trump Organization.

- Weisselberg må velge

Ifølge CNN står Weisselberg allerede overfor valget mellom å samarbeide med etterforskerne som jobber mot Donald Trump og hans selskaper, eller å risikerer å bli straffeforfulgt for skattekriminalitet.

Statsadvokatens undersøkelser av Weisselbergs skattepapirer, inkluderer allerede en bolig som eies av selskapet og skolepenger for Weisselbergs barnebarn, melder CNN.

En eventuell tiltale mot Weisselberg kan komme allerede neste måned, skriver CNN.

Les også: Sjokkmelding: - Donald Trump tror han blir gjeninnsatt som president i august i år

Trump: - Heksejakt

Donald Trump har hele tiden nektet for å ha gjort noe galt. Da påtalemyndigheten i New York i mai i år innkalte en såkalt storjury, som ventes å beslutte om Trump til slutt skal tiltales, sendte Trump ut en kommentar der han avviste etterforskningen og omtalte den som «utelukkende politisk», og viste blant annet til at statsadvokat Vance er en en demokrat.

Trump hevder også at dette var «er en fortsettelse på den største heksejakten i USAs historie».

– Det har aldri tatt slutt. Ingen annen president i historien har måttet holde ut med det jeg har måttet tåle, skrev Trump i sin uttalelse.

Les også: Hillary Clinton kommer med sjokkerende Trump-påstand