RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

President Donald Trump er på hugget.
President Donald Trump er på hugget. Foto: Jim Watson (AFP / NTB scanpix)

Det hvite hus avviser at Trump vurderer å mobilisere 100.000 soldater

Sist oppdatert:
Forvirring om plan for å ta ulovlige innvandrere.

Trump-administrasjonen vurderer å mobilisere opp mot 100.000 medlemmer av USAs nasjonalgarde for å pågripe papirløse innvandrere, melder AP.

Det hvite hus avviser dette.

- Dette er 100 prosent feil. Det er ikke riktig, sier pressesekretær Sean Spicer ifølge Bloomberg.

Nyhetsbyrået AP melder at det har fått tilgang til et notat som over elleve sider ber om militær hjelp til å finne ulovlige innvandrere så langt nord som i Portland i Oregon og så langt øst som i New Orleans i Louisiana.

Fire delstater som grenser mot Mexico er også inkludert i utkastet. Det er California, Arizona, New Mexico og Texas. I tillegg er ytterligere sju delstater nevnt: Oregon, Nevada, Utah, Colorado, Oklahoma, Arkansas og Louisiana.

Guvernører i disse elleve delstatene vil kunne velge mellom å la deres styrker delta, ifølge notatet som er skrevet av Sikkerhetsminister John Kelly.

Notatet som dette blir normalt brukt som supplement til presidentordrer, melder AP.

Ifølge nyhetsbyrået har nasjonalgarden også tidligere blitt brukt i immigrasjonsrelaterte oppdrag, men aldri så langt nord og aldri i så stort omfang.

Også ABCNews melder at informasjonen til Associated Press er feil, og viser til at en anonym kilde i Det hvite hus fastslår at det ikke foreligger en slik plan om bruk av nasjonalgarden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere