*Nettavisen* Nyheter.

Trumps selskaper har søkt visa for 1100 fremmedarbeidere

Den omstridte eiendomsmogulen Donald Trump. Foto: Jim Young (Reuters)

Donald Trump går til presidentvalg med løfte om å beskytte amerikanske arbeidsplasser, men selv er finansmannen en flittig bruker av utenlandsk arbeidskraft.

01.08.15 07:19

Det kommer fram av tall fra USAs arbeidsdepartement, som også bekrefter at et av Trumps selskaper, feriestedet Mar-a-Lago Club i Florida, nylig har søkt om å få ansette 70 utlendinger som skal jobbe som kokker, servitører og renholdere.

Og dette er slett ikke uvanlig i eiendomsmagnatens imperium, ifølge nyhetsbyrået Reuters' analyse av tallene. Siden 2000 har Trump-eide selskaper søkt om midlertidige visa for minst 1.100 fremmedarbeidere. Og de fleste av søknadene er blitt godkjent.

Henter modeller

Totalt har ni selskaper der Trump er majoritetseier søkt om visa for utenlandske servitører, kokker og andre arbeidere gjennom programmer som kontrolleres av arbeidsdepartementet.

Dessuten har to av missekongens selskaper, Trump Model Management og Trump Management Group, har søkt om visa for nesten 250 utenlandske modeller.

Verken Trump, advokaten hans eller medlemmer av hans presidentkampanje har ønsket å kommentere opplysningene.

«Arbeidspresident»

Torsdag viste en Ipsos-måling utført for Reuters at Trump har klart størst oppslutning av politikerne i den republikanske nominasjonskampen. Samtidig har han også flest motstandere blant velgerne.

Siden milliardæren erklærte sitt kandidatur har han opptrådt som en forkjemper for amerikanske arbeidere, hvis levebrød er truet av ulovlig utenlandsk arbeidskraft og utflagging av arbeidsplasser.

- Jeg vil være den største jobbpresidenten som Gud noen gang har skapt. Jeg vil skaffe tilbake våre jobber fra Kina, Mexico og andre steder. Jeg vil hente tilbake jobbene våre og pengene våre, sa Trump i kunngjøringstalen 16. juni. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag