*Nettavisen* Nyheter.

Trusler og løfter hjalp ikke

Foto: (TV3)

François måtte pakke sakene i Robinson.

01.11.09 21:21

(SIDE2:) François El-Safadi har valgt en strategi i årets Robinsonekspedisjon som har gjort ham uvanlig upopulær.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Han har holdt seg unna allianser, og heller valgt å være venner med ingen. Tidlig i spillet gjemte han unna tennstålet, noe som resulterte i at alle lagkameratene hans måtte gå sultne i dagevis.

Viggo Venneløs
I forrige uke fikk han fire ekstra billetter til en fest på discobåten, men valgte å bare ta med seg to andre deltakere.

Les mer: Reddet skinnet nok en gang

Allikevel har han overlevd alle utstemninger til nå, med god margin. Men i kveld var det altså slutt.

Forhandler vilt
François selv skjønte nok at Robinson-overlevelsen hang i en tynn tråd, for han startet en ganske hektisk forhandlingsaktivitet med de andre deltakerne. Severin var også ganske hypp på å beholde François, siden hans egen allianse vil være ganske svak uten ham.

- Hvis jeg ryker i dag vil Severin stå som nestemann på lista, og hvis han ønsker og overleve her, så må han prøve å redde meg, påpeker François i programmet. Etter mye konspirering blir de enige om en miks av løfter og trusler mot Christian Flotvik.

- Severin hadde et halvgenialt forslag om å love Christian finalestemmer mot at han stemte på Marte. Jeg sa til Severin at jeg kunne gå med på det forslaget hvis det reddet hodet mitt, sier François.

- Utpresssing
- Severin kom til meg med et tilbud. Han, François, Kathrine og Paul kunne love sine stemmer i en eventuell finale jeg kanskje kunne komme med i, hvis jeg klarte å få ut Marte. Hvis ikke så skulle de fire love meg å stemme på den andre personen i en eventuell finale, så man kan jo egentlig kalle det litt utpressing, påpeker Christian i programmet.

Planen slo til de grader feil da Christian ikke tok agnet og i stedet fortalte resten av alliansen sin om kupplanene. François prøvde i et siste desperat forsøk å benekte all kjennskap til tilbudet og hevdet at Severin handlet på egen hånd.

Det hjalp ikke, og François måtte senere på kvelden pakke sakene sine, etter å ha fått fire stemmer (og dermed flest) i øyrådet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.