*Nettavisen* Nyheter.

Trusselsamtalen fra mars 2011 er borte

Oslo (NTB): Opptaket av telefonsamtalen fra mars 2011, der en person snakket om et manifest og om å skyte AUF-ere, er søkk borte.

- Vi har gått gjennom samtaler fra halvannet år tilbake i et intenst ønske om å finne den aktuelle lydfilen. At vi ikke finner en slik samtalefil, synes vi er beklagelig, sier direktør Kjell Arne Knutsen i Departementenes Servicesenter til Dagsavisen.

Knutsen ønsker ikke å spekulere på hvordan samtalen har forsvunnet fra databasene. Alle samtaler inn til departementene skal spilles inn og lagres.

Personen som ringte inn til departementenes sentralbord i regjeringskvartalet, skjelte også ut Stoltenberg-regjeringen og Gro Harlem Brundtland. En hypotese er at det var Breivik som ringte inn trusselen, og Breivik har gjennom sin advokat Geir Lippestad bekreftet at han har gjort en slik oppringning.

Saken ble kjent 4. januar, men på grunn av en konflikt om PC på cella siden nyttår, har Breivik nektet å delta i nye avhør. Han har derfor heller ikke forklart seg om sin egen innringning til departementene. PC-konflikten skal nå være i ferd med å løses.

Etter at mandagens fengslingsmøte er unnagjort, håper politiet derfor at Breivik vil tidfeste samtalen han skal ha ringt inn til departementene, sier kommunikasjonsrådgiver Roar Hanssen i Oslo politidistrikt til avisa. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.