*Nettavisen* Nyheter.

Trusselsiktet 21-åring innrømmer å stå bak video

Skien/Oslo (NTB-Anna Nesje): Den 21 år gamle mannen som er siktet for å ha lagt ut en trusselvideo på internett, innrømmer at han står bak videoen, opplyser hans forsvarer.

20.01.12 13:10

Advokat John Christian Elden ble oppnevnt som forsvarer like etter at 21-åringen ble pågrepet for to dager siden. Han blir fremstilt for varetektsfengsling i Skien fredag ettermiddag.

- Han er tidligere ukjent for politiet, og han mener han ikke har gjort noe ulovlig, selv om han erkjenner at det er han som har lagt ut videoen, sier Elden til NTB.

Torsdag ble han avhørt om videoen, som ble lagt på YouTube natt til tirsdag.

- Jeg la til grunn at han ville bli sluppet fri etter å ha blitt avhørt, men noen hos PST har tydeligvis tenkt seg om. Min klient mener videoen ikke inneholder trusler, men er en lovlig ytring, akkurat slik Oslo-politiet vurderte det, sier Elden på vei til fengslingsmøtet i Skien.

21-åringen er foreløpig siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 99, trusler mot myndighetspersoner, og paragraf 147c, oppfordring til terror.

Deretter ble en lenke til videoen lagt ut på en Facebook-gruppe som er laget i forbindelse med en demonstrasjon i Oslo fredag som krever norske soldater ut av Afghanistan. Gruppen, som heter «Demonstrasjon: Norske soldater ut av Afghanistan», hadde på det meste 1.600 medlemmer, men antallet hadde fredag formiddag krympet til under 1.300.

- Nei, ingen av dem har vært avhørt så vidt jeg kjenner til, sier Elden til NTB.

Ingen av dem har heller ønsket å uttale seg om videoen, men mye tyder på at begge skal delta i fredagens demonstrasjon, som skal begynne etter fredagsbønnen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag