*Nettavisen* Nyheter.

Trusselsiktet islamist løslates

Oslo (NTB): Den trusselsiktede islamisten Ubaydullah Hussain blir tirsdag løslatt fra varetekt etter at Borgarting lagmannsrett tok Høyesteretts konklusjon til følge.

27-åringen ble fengslet lørdag 27. oktober etter at han ble pågrepet to dager før. Han er fortsatt siktet for trusler mot to journalister, mot et sakkyndig vitne i en rettssak og mot jødene som folkegruppe.

- Jeg regner med at han vil bli løslatt i løpet av tirsdag ettermiddag. Jeg sender en faks om at han skal løslates nå, sier politiadvokat Kathrine Wold Kristoff ved seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt til NTB i 13-tiden tirsdag ettermiddag.

Oslo tingrett avslo først politiets begjæring om varetektsfengsling, men politiet fikk medhold i lagmannsretten. Avgjørelsen ble imidlertid anket inn for Høyesterett som i forrige uke fastslo at det ikke var grunnlag for å holde 27-åringen videre varetektsfengslet.

Tirsdag har Borgarting lagmannsrett tatt Høyesteretts vurdering til etterretning og formelt bestemt at islamisten skal løslates fra Indre Østfold fengsels høysikkerhetsavdeling i Eidsberg. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.