RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trygg dating

Stiller du spørsmålstegn om sikkerheten ved online dating. Følg disse strategiene og du får en trygg og morsom opplevelse.

Mange er usikre på sikkerheten ved online dating, og på hvor personlig de kan være med en person de møter online. Ekspertene sier online dating er like trygt som andre typer dating, men det kan være lurt å følge noen sikkerhets strategier uansett om man dater online eller ikke.

Snakk på telefonen før dere møtes
Før du kaster deg ut på en date snakke et par ganger på telefonen med den du skal møte. Dette er god investering i tid, og du kan allerede på dette tidspunktet finne ut om dette kan være en person for deg.

Møt hverandre på et offentlig sted
Ikke aksepter en invitasjon hjem til han eller henne du møter for første gang. Møt hverandre på et offentlig sted. Detter er både tryggere og mer avslappende. Sørg også for at du organiserer din egen transport til og fra, og informer gjerne venner om planene dine og om din date.

Ikke gi for mye informasjon
Det er ikke alltid like lurt å ugi for mye av deg selv før eller under første daten. Hold detaljene for deg selv, men ikke bli for passiv.

Kontroll
Husk at du selv har kontrollen over hva du utgir av informasjon, når du vil møte han/henne osv. Føl deg aldri tvunget til å møte noen om du ikke har lyst til dette. Du kan når som helt avbryte kontakten. Og ikke la deg tvinge til å gjøre noe du ikke føler deg komfortabel med.

Stol på deg selv
Det er viktig å ta forholdsregler, men ikke bli paranoid. Stol på deg selv og husk og slapp av. På denne måten får du det både trygt og morsomt.

Klar for litt online dating? Klikk her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere