Gå til sidens hovedinnhold

Trygg skolevei

Nå er seksåringene ute på skoleveien. Første skoledag får de hver sin grønne cap av Trafikketaten, men de uerfarne trafikantene trenger vår oppmerksomhet. Sett ned farten og tips offentlige instanser om trafikkfarlige forhold.

Nordre Aker: - Vi har allerede startet årets "Aksjon skolevei" denne uka, og har en rekke fartskontroller, adferdskontroller, sjekk av bilbelte og sikring av barn i bil i bydelene i Oslo, informerer politioverbetjent Håvard J. Bekk ved Majorstua politistasjon, som også gjør oppmerksom på de nye reglene om sikring av barn i bil;

Slik sikres barna i bil

- I bil skal barn bruke sikringsutstyr som er tilpasset barnets høyde og vekt. Barn under 135 cm skal bruke godkjent sikringsutstyr. Barn som er over 135cm, men under 150cm, kan bruke godkjent sikringsutstyr eller vanlig bilbelte, eventuelt i en kombinasjon. Det viktige ved bruk av bilbelte er at beltet ligger over barnets skulder og ikke over halsen. I kjøretøy uten bilbelte kan ikke barn under 3 år eller under 150cm transporteres i fremre seterad.

Tips oss!

- Det er lov å parkere et stykke fra skolen og spasere med barna den siste veistrekningen, for å sikre en trygg skolevei også for de barna som ikke blir kjørt til skolen, påpeker Bekk.
Har du tips til en tryggere skolevei hva gjelder farlige hekker og lignende, ring Samferdselsetaten i kommunen. Har du tips til politiet om en tryggere skolevei; ring forebyggende avdeling ved Majorstua politistasjon på tlf 22 66 85 35. Telefonen er betjent alle ukedager fra kl. 08.00 til kl. 16.00.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken