RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trygg Trafikk frykter sykkelpress på skolebarn


Denne høsten er det slutt på forksriften som sier at barn må vente til 5. klasse før de får sykle til skolen.
Denne høsten er det slutt på forksriften som sier at barn må vente til 5. klasse før de får sykle til skolen. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)
Denne høsten er det slutt på ordningen der barn må vente til 5. klasse før de får sykle til skolen. Flere skoler og Trygg Trafikk er bekymret, skriver Stavanger Aftenblad.

Fra i høst er det foreldrene som vurderer hvorvidt det er trygt for deres barn å sykle til skolen.

– Mange synes det er synd. Det var lettere for skolene å forholde seg til en regel om 5. klasse. Med ny forskrift vil det alltid være noen som lar ungene sykle. Det kan skape et sosialt press, sier Ingrid Lea Mæland, leder i Trygg Trafikk i Rogaland, til avisen.

Iglemyr skole i Sandnes er blant skolene som nå anbefaler alle foreldre om å vente til barnet går på femte trinn før de lar det sykle selv til skolen.

– Jeg er engstelig, og særlig med tanke på at det snart er mørkt om morgenen. Mange elever må krysse sterkt trafikkerte veier. Vi fikk mange telefoner om nestenulykker også da kun elever fra 5. klasse syklet, sier undervisningsinspektør Olav Fosså. Han understreker samtidig at skolen selvsagt retter seg etter forskriftene.

– Men vi støtter oss til Trygg Trafikk som anbefaler sykling først fra 5. klasse, sier Fosså.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere